Antena 3 CNN Economic Auto TAXĂ POD CERNAVODĂ și FETEȘTI. Cele mai frecvente erori făcute la plata peajului

TAXĂ POD CERNAVODĂ și FETEȘTI. Cele mai frecvente erori făcute la plata peajului

TAXĂ POD CERNAVODĂ și FETEȘTI. Cele mai frecvente erori făcute la plata peajului
05 Aug 2017   •   21:29

Podurile dunărene de la Feteşti şi Cernavodă au fost utilizate de peste 3,3 milioane de vehicule în primele şapte luni din acest an, iar 72% dintre acestea au folosit benzile marcate "etarif", unde tariful poate fi achitat anticipat sau până la sfârşitul zilei următoare trecerii, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat remis AGERPRES. 

Peste 60.000 de șoferi au folosit însă benzile etarif fără să aibă o plată validă. Potrivit CNAIR cele mai multe contravenții au fost pentru:

- neachitarea deloc a tarifului de trecere

- trecerea de mai multe ori decât numărul de peaje achitate

- utilizatorii au înscris numere de înmatriculare eronate sau transmit mesaje total eronate în sms-urile pentru achitarea tarifului

Personalul CNAIR a mai constatat că de la implementarea acestui serviciu există un număr de 66 de peaje emise pe numărul de înmatriculare înscris în exemplu (număr de înmatriculare aparţinând unui vehicul al CNAIR). 

"Tot în acest an au fost întocmite pentru vehiculele care au utilizat benzile "etarif" şi pentru care nu s-a regăsit un peaj valabil s-au întocmit 66.777 de procese verbale de constatare a contravenţiei. Dintre acestea, 31.504 procese verbale au fost întocmite pentru treceri efectuate în perioada 01.01.2017 - 23.06.2017, ceea ce reprezintă 1,32% din totalul vehiculelor care au utilizat benzile etarif (3.300.000). Din totalul de procese verbale de contravenţie menţionat au fost contestate în instanţă 1.560, reprezentând 2,34%", se arată în comunicatul CNAIR. 

Pentru a evita blocajele din zona staţiei de taxare Feteşti, CNAIR a implementat, începând cu data de 30 aprilie 2015, posibilitatea ca plata tarifului de trecere pentru podurile Feteşti şi Cernavodă să se realizeze prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune şi monitorizare a rovinietei). 

De asemenea, la începutul lunii mai a fost lansat şi portalul www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se poate achita rovinieta şi peajul cu ajutorul cardului bancar. Prin intermediul acestui portal utilizatorii mai pot verifica valabilitatea rovinietei, achitarea peajului şi a numărului de treceri efectuate prin secţiunea staţiei de taxare de la Feteşti pe benzile marcate e-tarif.

×
Subiecte în articol: CNAIR Cernavoda Fetesti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close