Antena 3 CNN Economic Auto Vânzările auto au înregistrat în octombrie cel mai semnificativ avans din acest an

Vânzările auto au înregistrat în octombrie cel mai semnificativ avans din acest an

Vânzările auto au înregistrat în octombrie cel mai semnificativ avans din acest an
de S.T.    |    11 Noi 2015   •   18:29

Vânzările de automobile în China, cea mai mare piață auto din lume, au înregistrat în octombrie cel mai solid ritm de creștere din acest an după ce autoritățile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziționarea mașinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, transmit Xinhua, Bloomberg și AP, potrivit Agerpres.Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunțat miercuri că livrările de autoturisme, SUV-uri și vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 11,8%, la 2,22 milioane de unități. În primele zece luni din acest an s-au vândut 19,28 milioane de vehicule, în creștere cu 1,5% față de perioada similară din 2014.

În octombrie, livrările de autoturisme și SUV-uri au urcat cu 13,3%, la 1,94 milioane, în timp ce vânzările de SUV-uri au înregistrat un avans de 60,6%, la 622.000 unități.

"Efectul reducerii taxelor la achiziționarea mașinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici a fost pozitiv și ar trebui să dureze cel puțin câteva luni. Economia Chinei este în tranziție și consumul va avea un rol mai important în stimularea creșterii", a apreciat analistul Yang Jing, de la Fitch Ratings.

CAAM și-a menținut estimările privind ritmul de creștere a vânzărilor de vehicule în acest an, până la 3%.

×
Subiecte în articol: China piata auto
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close