Antena 3 CNN Economic Banci Băncile încearcă noi capcane pentru clienţii creditori (VIDEO)

Băncile încearcă noi capcane pentru clienţii creditori (VIDEO)

Băncile încearcă noi capcane pentru clienţii creditori (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
15 Sep 2010   •   21:13

Instituţiile financiare întind din ce în ce mai multe capcane clienţilor creditori, legate de dobânzi şi de comisioane. Cei care realizează "ţeapa", o evită. Ceilalţi, vor plăti rate lunare mult mai mari ca înainte.

Cea mai nouă metodă de a păcăli a băncilor este întocmirea unor acte adiţionale, pe care clienţii sunt chemaţi să le semneze la una din sucursalele instituţiei. Actele prevăd noi comisioane, recalculate după reguli proprii, care evident, contrazic anumite clauze prevăzute în contractul iniţial de creditare.

Spre exemplu, în actul adiţional pus la punct de câteva bănci se prevăd următoarele: "clientul va plăti de acum înainte un comision lunar de administrare, în valoare de x lei/euro, reprezentând însumarea comisioanelor lunare prevazute în Contractul de credit încheiat între împrumutat şi bancă" sau ""...în considerarea prevederilor OUG 50/2010, comisionul de risc agreat cu dumneavoastră prin semnarea Convenţiei de Credit, se va redenumi , urmând a fi datorat în continuare, pe toată durata convenţiei, în aceeaşi valoare procentuală".

Acestea sunt doar câteva metode prin care băncile, dorindu-şi un profit adiţional, încearcă să-şi păcălească clienţii.

Observator

×
Subiecte în articol: banca credite inselaciune
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close