Antena 3 CNN Economic Banci China va permite băncilor centrale străine să facă tranzacţii pe piaţa valutară interbancară

China va permite băncilor centrale străine să facă tranzacţii pe piaţa valutară interbancară

China va permite băncilor centrale străine să facă tranzacţii pe piaţa valutară interbancară
14 Sep 2015   •   17:54

China va permite băncilor centrale străine să facă tranzacții pe piața valutară interbancară spot și cu derivate, a anunțat luni Banca Centrală (PBOC), transmite Agerpres.

Băncile centrale străine nu vor fi obligate să dețină rezerve de risc pentru tranzacțiile valutare din China.

Luna aceasta, Banca Centrală a Chinei a emis noi reglementări prin care instituțiile financiare care cumpără și vând pentru clienți instrumente financiare denominate în dolari SUA să depoziteze ca rezerve 20% din vânzările lor.

PBOC a anunțat că rezervele valutare ale țării au scăzut luna trecută cu 93,9 miliarde de dolari, până la 3.557 miliarde de dolari, comparativ cu 3.650 miliarde de dolari la finele lunii iulie.

Scăderea rapidă a rezervelor valutare ale Chinei a venit ca urmare a deciziei surprinzătoare a autorităților de la Beijing, care în data de 11 august au devalorizat cu aproape 2% cursul de schimb al yuanului.

În prezent, oficialii chinezi sunt hotărâți să demonstreze că piețele lor financiare au revenit la normal după devalorizarea yuanului și evoluțiile volatile de pe piețele bursiere chineze care au provocat turbulențe în întreaga lume.

Guvernatorul PBOC, Zhou Xiaochuan, a dat asigurări că piața financiară chineză a ajuns la finalul fazei de corecție, după o creștere accelerată a prețului acțiunilor în prima jumătate a anului. În pofida acestor comentarii, piețele bursiere chineze sunt în declin, pe fondul speculațiilor că fondul de stat a oprit intervențiile pe burse.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close