Antena 3 CNN Economic Banci Cluj. BCR, amendată cu 100.000 de lei pentru includerea comisionului de risc în cel de administrare

Cluj. BCR, amendată cu 100.000 de lei pentru includerea comisionului de risc în cel de administrare

Cluj. BCR, amendată cu 100.000 de lei pentru includerea comisionului de risc în cel de administrare
03 Dec 2010   •   13:12

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor suspendarea activităţii de creditare, pentru includerea comisionului de risc în cel de administrare, informează Mediafax.
   
Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că amenda a fost aplicată pentru includerea comisionului de risc în comisionul de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate.
   
"CJPC Cluj a amendat o altă bancă, cu suma de 100.000 de lei pentru includerea comisionului de risc în cel de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate şi o încălcare a OUG nr. 50/2010. Am propus ANPC suspendarea activităţii de creditare", a spus Radu.
   
Potrivit acestuia, sancţiunea a fost dată în urma înregistrării a peste 80 de sesizări de la clienţi.
   
Potrivit unor surse din CJPC Cluj, banca amendată este BCR.
   
CJPC Cluj a amendat, în luna noiembrie, Volksbank, tot cu 100.000 de lei, şi s-a cerut şi în acest caz suspendarea activităţii de creditare.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close