Antena 3 CNN Economic Banci Mii de români cu credite în franci elveţieni, gata să predea cheile de la case. Ce spun reprezentanţii băncilor

Mii de români cu credite în franci elveţieni, gata să predea cheile de la case. Ce spun reprezentanţii băncilor

Mii de români cu credite în franci elveţieni, gata să predea cheile de la case. Ce spun reprezentanţii băncilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Mai 2016   •   08:40

Mii de români aşteaptă să predea cheile de la case băncilor pentru a scăpa de povara creditelor. Sunt clienţii cu credite în franci elveţieni, care nu mai pot plăti de ani buni ratele.

De săptămâna viitoare, ei pot demara procedurile pentru legea dării în plată. Însă băncile sunt hotărâte să se lupte în continuare cu datornicii.

Legii dării în plată vine ca un colac de salvare pentru foarte mulţi români care vor merge acum fără niciun regret să dea băncii cheile casei. Cei care vor dori să facă acest lucru, o pot face începând cu data de 13 mai.

Cei care vor să dea în plată locuinţa au de urmat câţiva paşi până să scape de credit şi de executarea silită. În primul rând trebuie să îndeplinească simultan patru condiţii: valoarea maxima a creditului trebuie sa fie de 250.000 de euro iar acesta să nu fi fost luat prin programul Prima Casa. De asemenea, împrumutul să nu fi fost făcut în scopuri comerciale iar clientul să nu fi fost niciodata condamnat pentru infracțiuni legate de același credit. Odată îndeplinite condiţiile, clienţii pot notifica banca de faptul că vor să îşi dea locuinţa în plată.

Reprezentanţii băncilor au anunţat deja că vor duce în instanţă şi la Curtea Constituţională solicitările de dare în plată. Asta după ce au înăsprit deja condiţiile de creditare.

Şapte bănci au crescut avansul la creditele ipotecare chiar şi până la 40%, iar unele dintre ele au eliminat deja din portofoliu creditele ipotecare în valută.

×
Subiecte în articol: case banci franci elvetieni banci rate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close