Antena 3 CNN Economic Banci O bancă va MAJORA salariile a 4.000 de angajaţi

O bancă va MAJORA salariile a 4.000 de angajaţi

O bancă va MAJORA salariile a 4.000 de angajaţi
Sursa foto: Foto: blogs.telegraph.co.uk
01 Dec 2013   •   15:50
Banca japoneză Nomura Holdings a anunţat că va majora salariile a aproximativ 4.000 de angajaţi din Japonia pentru a încuraja consumul şi a stimula economia, ca răspuns la apelul lansat de premierul Shinzo Abe, care a cerut companiilor să contribuie la combaterea deflaţiei şi la revenirea economică.
Salariile la Nomura Securities, cea mai mare casă de brokeraj din Japonia, vor creşte în medie cu 2% începând din luna aprilie, potivit băncii japoneze.
Majorările salariale vizează în principal angajaţii mai tineri, mai predispuşi să cheltuiască decât să economisească, a precizat banca.
Astfel, aproximativ 4.000 din cei 13.000 de angajaţi ai Nomura Securities vor beneficia de majorarea salarială.
Abe face presiuni asupra mediului de afaceri pentru a determina creşterea salariilor. Preţurile au început să crească în acest an după 15 ani de deflaţie, dar veniturile angajaţilor continuă să scadă, erodând puterea de cumpărare a populaţiei.
Majorarea salarială de 2% oferită de Nomura este echivalentă cu ţinta de inflaţie a băncii centrale.
Inflaţia anuală din Japonia a fost de 0,9% în octombrie. Salariul mediu, excluzând plata pentru ore suplimentare şi bonusuri, a scăzut în septembrie cu 0,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, cea de-a 16-a lună consecutivă de declin.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close