Antena 3 CNN Economic Banci Transferul online de bani te salveaza de la plata unor comisioane mari

Transferul online de bani te salveaza de la plata unor comisioane mari

Transferul online de bani te salveaza de la plata unor comisioane mari
27 Ian 2016   •   15:36
Ma numesc Florin, sunt inginer, si povestea mea de viata are puncte similare cu povestile multor romani care la un moment dat au decis sa plece sa munceasca in strainatate.  

Am plecat in Italia la cateva luni dupa ce sotia mea a adus pe lume copiii, doi gemeni. Se intampla in anul 2005. Pana atunci lucrasem in constructii. Munceam mult dar eram platit prost. Cand au venit pe lume copiii am realizat ca nu mai pot continua asa. Banii nu ajungeau pentru cele necesare si mi-am promis ca nimic nu trebuie sa lipseasca familiei mele. Dupa cateva luni in care am tot cautat cu speranta ca am sa gasesc in strainatate un angajator serios, am reusit sa gasesc un job in conscructii. Nu a fost usor! M-am desprins cu greu de cei dragi, dar ma consola ideea ca pentru binele lor plec.  

Din septembrie 2005 locuiesc si muncesc in Torino. Tot timpul am trimis bani familiei incercand sa le ofer un trai bun. Am trimis si continui sa trimit in tara lunar cate cel putin 500 Euro. Pana prin 2014 am platit sume foarte mari pentru comisioane. La vremea respectiva am ales sa fac transfer de bani prin companii specializate in astfel de servicii. Banii ajungeau instant in contul sotiei, dar la fiecare tranzactie plateam minim 30 de Euro. Nu-mi imaginam ca se poate si altfel. La un calcul simplu, in 9 ani am platit peste 3200 Euro comisioane pentru transfer de bani. Cate nu puteam face cu banii astia?  

In 2014, la o discutie cu un coleg de serviciu, am aflat ca el trimite bani in tara cu TransferGo. Mi-a spus ca face transfer de bani online, ca plateste super putin in comparatie cu cat ar putea plati daca ar trimite bani in tara printr-o banca, Western Union sau MoneyGram si ca banii ajung in contul familiei in maxim 24 de ore. Pentru ca ii tot puneam intrebari mi-a spus ca ma pot convinge intrand pe TransferGo.ro. M-am temut ca nu o sa ma descurc, nu sunt foarte priceput pe internet dar mi-am zis ca trebuie sa incerc.  

Acum ma felicit pentru decizia asta! 

Dar sa revin, am intrat pe site. Acolo scria foarte clar ce trebuie sa fac. Am creat un cont completand toate datele solicitate cu privire la destinatar. A doua zi mi-am sunat sotia, primise banii in cont. Citind pe site oricine poate sa intelega ca serviciul TransferGo face posibil ca in maxim 24 de ore banii sa ajunga in RON sau EUR, in contul destinatarului, indiferent de banca al carei client este.  

Din punctul meu de vedere, partea cea mai buna a acestui serviciu, tine de comisioanele mici. TransferGo solicita o taxa fixa, in functie de tara din care trimiti bani, si un comision de schimb valutar de 0,6% - 1,5 %. In cazul meu, taxa pentru transfer de bani din Italia in Romania este de 0,99 EUR. E aproape un an de cand fac transferuri online prin TransferGo si pot sa ma declar mai mult decat multumit de serviciile companiei. 

Nu sunt singurul care vorbeste de acest serviciu, multe recomandari ale romanilor le-am gasit si pe uk.trustpilot.com.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close