Antena 3 CNN Economic Băsescu: „România a depăşit momentul critic“. Mulţumesc UDMR că, alături de PDL, a trecut ţara prin criză

Băsescu: „România a depăşit momentul critic“. Mulţumesc UDMR că, alături de PDL, a trecut ţara prin criză

Băsescu: „România a depăşit momentul critic“. Mulţumesc UDMR că, alături de PDL, a trecut ţara prin criză
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Dec 2010   •   14:47

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în staţiunea Covasna, că "România a depăşit momentul critic" şi a mulţumit UDMR pentru faptul că şi-a asumat, alături de PDL şi minorităţi, responsabilitatea de a trece România prin criză, informează Mediafax.
   
"Mulţumesc UDMR pentru responsabilitatea cu care şi-a asumat, alături de PDL, alături de celelalte minorităţi, trecerea României prin criză. Vă spun, între prieteni şi oameni responsabili, că România a depăşit momentul critic. Am reuşit, împreună cu partidele aflate la guvernare, să restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România, preşedintele Traian Băsescu.
   
Traian Băsescu: Revenirea din criză va fi lentă. România plăteşte acum greşelile cu cheltuielile

Potrivit şefului statului, în anul 2011 va trebui consolidată stabilitatea economică, şi, în acelaşi timp, relansată creşterea economică a României, ca sursă de bunăstare pentru români.
   
El a precizat că revenirea din criză va fi lentă, dar temeinică şi că nu va mai fi o creştere a nivelului de trai bazată pe consum excesiv şi pe "bula imobiliară", despre care se credea că aduc venituri mari şi sunt veşnice.
  
Băsescu a apreciat că greşelile în abordarea cheltuielilor sunt cele pe care le plăteşte România în prezent, adăugând că ţara trebuie să aibă o dezvoltare bazată pe investiţii.
   
El a precizat că România are un Guvern determinat să modernizeze ţara şi care nu vrea să îi mintă pe români, la care se adaugă şi un preşedinte care, la fel, nu vrea să îi mintă pe români.
   
"În aceste condiţii vă pot spune că privesc cu optimism la România de mâine, dar şi la Europa de mâine, pentru că am convingerea că uşor-uşor, politicienii europeni vor realiza că simpla înglodare în continuare în datorii nu mai funcţionează", a spus Băsescu.
   
Potrivit şefului statului, UE a intrat nedeclarat într-o criză a datoriilor statelor.
   
Traian Băsescu: Nimeni nu a estimat că Europa va fi în criză şi în 2011

Preşedintele României a menţionat că mulţi spun că Guvernul a întârziat măsurile şi că nu le-a luat în 2009, dar, în opinia sa, se va constata că România a fost printre primele state care a început să ia măsurile care trebuiau luate, cele de restabilire a echilibrelor bugetare şi cele de restabilirea a echilibrelor macroeconomice.
   
Conform lui Traian Băsescu, nimeni nu a estimat şi că în 2011 Europa va fi în continuare în criză, nimeni nu vedea acest lucru, dar "lucrurile se întâmplă pentru că ne pedepseşte viaţa"."Am crezut prea mult în faptul că putem trăi cu bani mai mulţi decât producem şi acest lucru se răzbună acum pe toată Europa", a spus Băsescu.
   
Băsescu a spus că acum toate guvernele anunţă măsuri de austeritarte, inclusiv cele care nu împrumută bani de la FMI, ci de pe piaţă.
   
Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri dimineaţă, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, spunând că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.
 
   

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close