Antena 3 CNN Economic Biz News Cât de ușor e să plătești taxele în România? Progres uriaș, dar tot greu față de media europeană

Cât de ușor e să plătești taxele în România? Progres uriaș, dar tot greu față de media europeană

Cât de ușor e să plătești taxele în România? Progres uriaș, dar tot greu față de media europeană
Sursa foto: Foto: freeimages.com / Craig Toocheck
24 Noi 2015   •   23:00

Romania se situeaza pe locul al 55-lea din 189 de state analizate intr-un clasament global al PwC care masoara usurinta platii taxelor si impozitelor pentru o companie medie, rata totala de impozitare reducandu-se de la 43,2% la 42%, nivel apropiat de media globala, de 40,8%.

O companie de talie medie din Romania trebuie sa efectueze 14 plati de taxe anual, fata de o medie regionala de 9,5 plati si o medie globala de 25,6 de plati.

"Chiar daca Romania a facut progrese importante in ultimii ani la acest indicator, intrucat a fost recunoscut sistemul de declarare si plata online (de la 39 plati in Paying Taxes 2014 s-a ajuns la 14 plati in Paying Taxes 2016, lucru care a generat si o crestere semnificativa in clasamentul global, de la locul 134 la locul 55), tot ne situam la limita superioara prin raportare la alte state din Europa Centrala si de Est. Acest lucru este din cauza faptului ca, pe langa impozitele si taxele cunoscute, mai sunt si plati datorate bugetului local", se mai arata in comunicatul citat de Wall-Street.ro.

×
Subiecte în articol: taxe birocratie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close