Antena 3 CNN Economic Biz News Anexă secretă în contractul dintre Bechtel şi statul român: Dobânzi pentru plăţile întârziate

Anexă secretă în contractul dintre Bechtel şi statul român: Dobânzi pentru plăţile întârziate

Anexă secretă în contractul dintre Bechtel şi statul român: Dobânzi pentru plăţile întârziate
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Noi 2010   •   15:43

Anul acesta, România nu a plătit un euro companiei care construieşte autostrada Transilvania. Faptul că banii vor fi virati firmei Bechtel abia la anul, face ca guvernul să plătească în plus dobânzi de 4,5 milioane de euro. Prevederea despăgubirilor în cazul întârzierilor la plată apare într-o anexă secretă din contractul semnat de compania Bechtel şi statul român. Premierul Emil Boc spune însă  că statul va  achita din datorii anul viitor.

Compania Bechtel câştigă bani pentru fiecare zi în care Ministerul Transporturilor nu onorează plăţile pentru lucrările efectuate. Potrivit informaţiilor apărute în presă, în contractul dintre Bechtel şi statul român ar exista o anexă secretă care obligă la plata unor sume suplimentare. În anexa respectivă sunt prevăzute dobânzi pentru plăţile neefectuate la zi. Potrivit contractului, dobânda totală este în prezent de 5%.

Costurile tronsonului de 12 kilometri dintre Turda şi Câmpia Turzii ajung la 90 de milioane de euro. Astfel, Guvernul va plăti pentru suma neachitată dobânzi de întârziere care ajung la 4,5 milioane de euro.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close