Antena 3 CNN Politică Boc: Guvernul nu deschide robinetul măsurilor populiste. Va lua în calcul o uşoară creştere a salariilor şi pensiilor

Boc: Guvernul nu deschide robinetul măsurilor populiste. Va lua în calcul o uşoară creştere a salariilor şi pensiilor

Boc: Guvernul nu deschide robinetul măsurilor populiste. Va lua în calcul o uşoară creştere a salariilor şi pensiilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Ian 2012   •   19:51

Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, a declarat, luni, premierul Emil Boc. Premierul a mai spus că Executivul nu se va angaja în măsuri populiste care pot destabiliza ţara.
   
Boc a ţinut ca, la începutul şedinţei de guvern, să susţină o declaraţie în faţa jurnaliştilor prin care să clarifice problema creşterii salariilor şi pensiilor.
   
"Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste, dar aceasta nu înseamnă că nu va respecta angajamentele anunţate încă din luna decembrie, dacă există condiţii", a spus Boc. El a reamintit că Executivul a stabilit încă de la sfârşitul anului trecut că salariile din sectorul public şi pensiile vor fi majorate prudent în cursul acestui an, în cazul în care condiţiile economice vor permite.
   
"Stabilitatea şi susţinerea creşterii economice sunt condiţii pentru a putea discuta de uşoare recuperări a salariilor şi indexări de pensii. Nimeni să nu se aştepte de la Guvern la măsuri populiste care să destabilizeze ţara", a spus premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
   
Boc a cerut miniştrilor "să rămână în această linie de comunicare prudentă".
   
Şeful Executivului a fost mandatat, luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.
  

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close