Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Nu putem majora salariile profesorilor cu 50%, anul viitor. Ar pune ţara pe butuci

Boc: Nu putem majora salariile profesorilor cu 50%, anul viitor. Ar pune ţara pe butuci

Boc: Nu putem majora salariile profesorilor cu 50%, anul viitor. Ar pune ţara pe butuci
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Apr 2011   •   13:08

Salariile profesorilor nu pot fi majorate nici anul viitor cu 50%, a declarat, duminică, permierul Emil Boc, la un post de televiziune, informează Mediafax. Premierul a explicat că o asemenea creştere ar putea fi decisă în mod demagogic şi populist, dar ar pune ţara "pe butuci".
   
Potrivit lui Boc, majorarea cu 50% a salariilor nu poate fi aplicată nici pentru profesori şi nici pentru altă categorie de bugetari.
   
Emil Boc a dat asigurări din nou că efectele creşterii economice vor fi simţite "în buzunare" românilor începând cu finalul lui 2011 şi pe parcursul lui 2012.
   
Premierul Emil Boc a anunţat anterior că drepturile salariale câştigate de profesori în instanţă vor fi eşalonate la plată începând cu anul viitor, într-un cuantum şi pe parcursul unui interval care vor fi stabilite după inventarierea tuturor sentinţelor, dar şi a banilor care trebuie alocaţi de stat pentru toate salariile.
   
Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a afirmat, joi, că majorarea salariilor profesorilor conform deciziei judecătoreşti ar impune concedierea a aproape 100.000 angajaţi din sectorul bugetar, pentru a menţine anvelopa salarială fără a creşte impozitele.

 


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close