Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa Română de Mărfuri a încheiat primul semestru din 2017 cu cifre peste așteptări

Bursa Română de Mărfuri a încheiat primul semestru din 2017 cu cifre peste așteptări

Bursa Română de Mărfuri a încheiat primul semestru din 2017 cu cifre peste așteptări
25 Iul 2017   •   11:51

Există jucători în piață care au acuzat însă contractele BRM de o lipsă de transparență. De cealaltă parte, conducerea Bursei susține că nu s-a abătut de la reglementările ANRE, ba mai mult a dispus măsuri suplimentare pentru transparentizare.

Măsura vine și pe fondul scandalului legat de noua lege a energiei electrice şi a gazelor naturale, prin amendarea OUG 64 / 2016. Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor a adoptat, iniţial, un amendament protrivit căruia singura bursă licenţiată de tranzacţionare a gazelor ar rămâne OPCOM, o filială a Transelectrica. În cele din urmă, Biroul permanent a întors legea la această comisie, iar forma finală ar urma să fie definitivată în toamnă. Un posibil monopol al pieței de energie ar urma să aibă însă impact asupra consumatorului final, avertizează specialiștii.

Avertizarea vine în condițiile în care, în mod normal, liberalizarea totală a preţurilor energiei electrice, care ar urma să se încheie pe 31 decembrie 2017, ar trebui să se traducă în facturi mai mici şi servicii noi pentru populație.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close