Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Pieţele financiare europene continuă să înregistreze pierderi

Pieţele financiare europene continuă să înregistreze pierderi

Pieţele financiare europene continuă să înregistreze pierderi
de N.B.    |    12 Aug 2011   •   15:34

Pieţele financiare europene continuă să înregistreze pierderi şi astăzi, chiar dacă bursa de la New York şi-a revenit. Cea mai afectată este Franţa, din cauza zvonurilor privind scăderea ratingului de ţară.

Analiştii americani spun că şocurile de la bursă vor continua până cînd guvernele europene îşi vor rezolva problema datoriilor. Europenii sunt de vină pentru starea de instabilitate a pieţelor financiare din întreaga lume, mai ales după ce indicii bursieri de peste ocean au înregistrat creşteri semnificative, susţin aceştia.

Francezii, în schimb, aruncă vina pe zvonurile neîntemeiate care subminează credibilitatea băncilor. Pentru a calma tranzacţiile, Franţa a interzis vânzările în lipsă, după ce acţiunile băncilor franceze au fost destabilizate în ultimele zile de zvonuri privind lichiditatea şi expunerea la criza datoriilor de stat.

Preşedintele american este în continuare îngrijorat de faptul că factorii politici împiedică adoptarea unor legi care ar asigura revenirea pieţelor financiare.

În această dimineaţă, pieţele asiatice nu au urmat creşterile bursei din New York şi înregistrează pierderi de până la 1%.


×
Subiecte în articol: bursa americana pierderi Franta Germania
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close