Antena 3 CNN Economic Biz News Business În ce să investim la început de 2014. Sfaturile date de una din cele mai cunoscute bănci de investiţii

În ce să investim la început de 2014. Sfaturile date de una din cele mai cunoscute bănci de investiţii

În ce să investim la început de 2014. Sfaturile date de una din cele mai cunoscute bănci de investiţii
de O.P.    |    08 Ian 2014   •   13:08

Economiile în curs de dezvoltare din Asia vor deveni principalul punct de slăbiciune în 2014; pe plan global, însă, criza financiară este pe sfârşite. Saxo Bank, bancă globală de investiţii, specializată în tranzacţionări online şi investiţii pe pieţele financiare internaţionale, a publicat primul său plan trimestrial pentru anul 2014, luând în cont atât mediul macroeconomic, cât şi clasele de active individuale, scrie incomemagazine.ro.
Menţinând gradul de creştere economică globală la niveluri acceptabile de-a lungul crizei curente, economiile în curs de dezvoltare din Asia vor deveni principalul punct de slăbiciune în 2014. Investiţiile din regiune au atins un procent uluitor de 43% din PIB, în timp ce creşterea a coborât la aproape 6%; partea facilă a ciclului de creştere e de mult dispărută, iar unele pieţe de stat, în curs de dezvoltare, încearcă acum, proactiv, să îşi încetinească economiile.

Acesta nu este neapărat un lucru rău pentru Asia, care are nevoie să se domolească şi să îşi reconsidere modelul economic; Europa, pe de altă parte, va fi afectată de confruntarea cu puternica creştere datorată exporturilor.

×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close