Antena 3 CNN Economic Biz News Business (P) Succesul unui salon se măsoară și prin calitatea decorului și a dotărilor – mobilier și alte accesorii pentru saloanele de înfrumusețare

(P) Succesul unui salon se măsoară și prin calitatea decorului și a dotărilor – mobilier și alte accesorii pentru saloanele de înfrumusețare

 (P) Succesul unui salon se măsoară și prin calitatea decorului și a dotărilor – mobilier și alte accesorii pentru saloanele de înfrumusețare
17 Aug 2018   •   20:48

Deși în mare parte când vine vorba de un salon de înfrumusețare avem tendința să rezumăm totul la modul în care cosmeticiana sau coafeza își face treaba, în fapt mulțumirea clientei vine că urmare a unor aspecte complexe. Nu este vorba numai de calitatea serviciilor, ci și de modul la fel de profi în care sunt oferite acestea, cât și de locație. Uneori minimalizat, acest ultim aspect este de fapt și prima interacțiune a clientelor cu lumea răsfățului.

Seria detaliilor ce fac și diferențele între cum se simte o femeie când ajunge într-o locație de genul se referă atât la impactul vizual, la aspect, design interior, cât și la dotările salonului. Ajungând într-un salon de înfrumusețare, orice clientă așteaptă răsfăț și desfășurarea unor tehnici menite să îi ofere aspectul dorit, îmbunătățit, precum și relaxarea de care are nevoie. Este absolut necesar ca fotoliul pe care se va așeza, așteptând, să fie unul confortabil, că încăperile să denote atenție la detalii, iar în completare, mâinile dibace ale cosmeticienelor să lucreze conform așteptărilor.

Dotări în salon pe care nu trebuie să le subestimezi

În privința a ceea ce ține de mobilier coafor nu se poate omite scaunul special. Ținând cont de durata sesiunilor, de cele mai multe ori destul de însemnată, până când părul doamnelor ajunge să fie coafat complet, acest tip de scaun ar trebui aibă la bază ideea de confort, întreținută. Cu alte cuvinte, pe măsură ce timpul de folosire crește, nu crește totodată și ceea ce ține de disconfort.

Scaunele pentru coafor sunt ideale cu un șezut confortabil, căptușit, cu materiale moi. De regulă sunt buretate și au un spătar pe măsură de confortabil și practic. În lista de caracteristici de bază se numără și ceea ce ține de nevoia de stabilitate, precum și de ajustare a înălțimii la care poate ajunge.

În variantele propuse de prolifeconcept.ro spre exemplu scaunele pentru coafor țin cont și de un aspect plăcut, de forme interesante ce aduc până la urmă și nota de originalitate întregului spațiu. Astfel se pot alege acele scaune cu formă rotundă la spătar, cele cu mâner, de inspirație modernă, cu linii drepte. Există varietate și la capitolul culoare, de la alb la negru, albastru, gri etc.

De fabricație italiană, scaunele de coafoar puse la dispoziție de Pro Life Concept sunt o demonstrație a calității și rezistenței. Acestea sunt produse spre exemplu de Ceriotti, renumit brand pe această nișă și prezintă caracterstici necesare pentru ca la folosire să fie avantajos, iar integrat în decorul salonului să fie un plus de efect, culoare, formă, o completare de stil și concept al designului interior.

Din aceeași serie de scaune, însă mai complexe, se numără și scafa pentru coafor. De data aceasta scaunul trebuie să fie mai jos, stabil și pentru o perfectă integrare se recomandă cel mai adesea achiziția unui set complet, cu scaun, spătar și cadru, chiuvetă de asemenea. La acest capitol, aceeași sursă demonstrează varietate și calitate, cu opțiuni de la branduri de renume.

Dotări extra

Dacă la prima vedere un cap de practică este necesar numai orelor de studiu, la o atentă cantarire a situației se pare că merită investiția. Acesta poate fi folosit în mod repetat, oricând, pentru ca exersarea să însemne și perfecționarea coafurilor studiate. În plus, pentru acele saloane care doresc să atingă și un alt nivel, se pot organiza cursuri. De altfel în cadrul acestora capul de practică va fi o dotare pusă la dispoziție.

Ucenicul, o piesă de mobilier cu spatiii de depozitare, pe roți, este util pentru că scurtează din timpii de lucru. Pune la dispoziție produsele necesare, poate fi mutat ușor și oriunde și este cel mai adesea întâlnit în saloane în sala de cosmetică sau de coafor. Poate fi trecut de asemenea în lista de nevoi și dotări.

Produsele profesionale cu ajutorul cărora se vor realiza și coafurile dorite sunt desigur un necesar absolut. Însă în completarea lor vin și unele idei bine gândite și puse în practică – un difuzor de aromaterapie, ce poate emana vapori ale uleiurilor esențiale, un miros plăcut cu efecte multiple asupra stării de bine ar putea totodată masca sau acoperi mirosurile tari ale produselor cosmetice.

 

 

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close