Antena 3 CNN Economic Biz News Carburanţii se ieftinesc cu 3,2% începând de astăzi

Carburanţii se ieftinesc cu 3,2% începând de astăzi

Carburanţii se ieftinesc cu 3,2% începând de astăzi
Sursa foto: Foto: Rompetrol.ro
01 Ian 2016   •   05:22

Rompetrol, a doua companie petrolieră de pe piaţa românească în funcţie de numărul de benzinării, va reduce preţul carburanţilor cu 3,2% începând de astăzi, ca urmare a reducerii TVA de la 24% la 20%, a precizat joi departamentul de comunicare al grupului KMG International pentru Agerpres.

"Rompetrol Dowstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, va modifica din această noapte (ora 24:00, joi spre vineri, n.r.) preţurile la carburanţii comercializaţi prin staţiile Rompetrol, în acord cu scăderea TVA-ului aferent de la 24% la 20%. Astfel, carburanţii produşi la rafinăria Petromidia Năvodari şi distribuiţi prin reţeaua Rompetrol vor înregistra o diminuare reală cu circa 3,2%. De exemplu, Rompetrol Chiajna, una dintre cele 17 staţii Rompetrol din zona Bucureşti - Ilfov, va comercializa de la ora 24:00 un litru de benzină cu 4,87 lei (-15 bani), respectiv motorină - 4,55 lei (-14 bani)", au declarat reprezentanţii Rompetrol.

De la 1 ianuarie 2016, noul Cod Fiscal prevede reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20%. În schimb, supraacciza la carburanţi, în valoare de 7 eurocenţi/litru, rămâne în vigoare încă un an, deşi prima variantă a Codului Fiscal prevedea eliminarea ei la 1 ianuarie 2016. Actul normativ prevede dispariţia acestei taxe la 1 ianuarie 2017.

Taxele, respectiv accizele şi TVA, reprezintă mai mult de jumătate din preţul de la pompă al carburanţilor în România.

×
Subiecte în articol: Rompetrol benzina motorina carburant ieftinire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close