Antena 3 CNN Economic Biz News Cea mai bogată țară din lume se prăbușește din cauza scăderii prețului petrolului și introduce taxe fără precedent

Cea mai bogată țară din lume se prăbușește din cauza scăderii prețului petrolului și introduce taxe fără precedent

Cea mai bogată țară din lume se prăbușește din cauza scăderii prețului petrolului și introduce taxe fără precedent
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Aug 2016   •   16:49

Guvernul din Qatar va introduce o nouă taxa pentru pasagerii care trec prin aeroportul din Doha, în conditiile în care emiratul cauta noi surse de venit pe fondul scaderii prețului petrolului, informeaza Reuters, potrivit incont.stirileprotv.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, fiecare pasager care va parasi Qatarul de pe Aeroportul International din Doha (Hamad International Airport), inclusiv pasagerii în tranzit, vor fi taxați cu 35 de riyali (7,10 lire sterline) pentru utilizarea facilitatilor aeroportului.

Taxa se va aplica biletelor emise dupa data de 30 august urmând ca banii să fie utilizati pentru "noi majorari ale capacitatii aeroportului și investitii in noi infrastructuri", se precizeaza in comunicat.

Desi sunt ceva normal in alte parti ale lumii, taxele de aeroport nu au fost aplicate pana recent in statele din Golful Persic, în încercarea acestora de a oferi un avantaj competitiv pentru afaceri și a deveni astfel hub-uri regionale.

 

 

×
Subiecte în articol: Qatar
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close