Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: O acciză pierdută

Daily Income: O acciză pierdută

Daily Income: O acciză pierdută
06 Oct 2014   •   10:48

Redactorul şef Income, Elena Cristian, a comentat, în ediţia de luni a emisiunii "Daily Income", declaraţia ministrului Finanţelor privind formula de calcul încă incertă a accizelor, pentru anul viitor.

"O vedem pe doamna Ioana Petrescu, care ne spune cu o zi înainte să se afle cursul la care ar fi trebuit în mod normal să fie calculate accizele în anul viitor, că s-a creat o comisie interministerială care analizează dacă mai este oportună această formulă de calcul, sau dacă este necesar să se treacă la o formulă de calcul în lei", a declarat Elena Cristian.

Aceasta a amintit însă că, în urmă cu 15 ani, ministrul de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, a făcut trecerea la cursul euro "tocmai pentru că leul se devaloriza tot timpul, şi aşa puteau aduce mai mulţi bani la buget",

"Faptul că nu are o relaţie bună cu presa nu o să comentez. Dar faptul că nu are respect pentru contribuabili este deranjant. (...) Doamna Petrescu a intrat în panică pentru că, dacă ar fi calculat la acest curs, de la 1 octombrie 2014, ar fi pierdut circa 1 miliard de lei la bugetul de stat. Sumă pe care tocmai ce a primit-o din acciza introdusă din 1 aprilie şi care ar fi trebuit să ajungă în autostrăzi", a mai arătat Elena Cristian.



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close