Antena 3 CNN Economic Biz News Efectele deciziei CCR la Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric: ”Va încuraja darea în plată!”

Efectele deciziei CCR la Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric: ”Va încuraja darea în plată!”

Efectele deciziei CCR la Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric: ”Va încuraja darea în plată!”
Sursa foto: Foto: Facebook / Gheorghe Piperea
08 Feb 2017   •   08:44

Decizia CCR referitoare la neconstituționalitatea legii privind conversia creditelor în franci elveţieni la curs istoric va încuraja împrumutaţii să îşi dea casa în plată, susţine avocatul Gheorghe Piperea, citat de adevarul.ro.

Avocatul Gheorghe Pipera a precizat că prin această decizie ne vom întoarce la situaţiile cu procese suspendate, Legea 193/2000 şi celelalte reglementări în domeniu. „Calea rezolvării simple şi rapide a acestei probleme pe temei legislativ, printr-o lege, este în momentul de faţă neutralizată. Iar apelul, având în vedere această decizie ciudată, în contradicţie cu decizia de la legea dării în plată, probabil va fi respins”, a spus el.

CCR: Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric este neconstituţională

Potrivit lui, calea de urmat rămâne cea a proceselor colective pe care le face ANPC, de exemplu, sau calea proceselor individuale care fie sunt pe rol, fie urmează să fie declanşate.

„În momentul de faţă, un sfert dintre hotărâri sunt favorabile consumatorilor, trei sferturi sunt favorabile băncilor, nu ştiu dacă se va inversa acest trend. O să ne judecăm în continuare, dar oamenii sunt la capătul puterilor deoarece în acele dosare unde pierd procesele costurile judiciare sunt imense”, a spus Piperea. El a precizat că decizia îi va descuraja pe oameni şi ea face ca acele cazuri, reduse ca număr, de dări în plată să se multiplice cu 10, cel puţin. Potrivit lui, sunt 55.000 de oameni care au credite imobiliare în franci elveţieni, iar probabil aceştia o să înceapă să îşi dea casele în plată.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close