Antena 3 CNN Economic Biz News Exces de putere: România a trecut pe deficit după cinci luni. Urmează tăieri de salarii și o gaură în buget de 35 de miliarde de euro

Exces de putere: România a trecut pe deficit după cinci luni. Urmează tăieri de salarii și o gaură în buget de 35 de miliarde de euro

Exces de putere: România a trecut pe deficit după cinci luni. Urmează tăieri de salarii și o gaură în buget de 35 de miliarde de euro
01 Iul 2016   •   21:51

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a dezvăluit, la Exces de putere, de la Antena 3, că România s-ar putea confrunta cu tăieri de salarii și o gaură în buget de 35 de miliarde de euro, potrivit datelor financiare care reflectă situația României în ultimele luni.

Eugen Teodorovici a ținut să sublinieze la Antena 3 că nu dă vina pe Cioloș sau pe vreun ministru tehnocrat, arătând că toate guvernele de după Revoluție sunt vinovate pentru situația în care ne aflăm acum.

Teodorovici a subliniat că cea mai costisitoare problemă pentru România este cea de mediu, țara noastră riscând sancțiuni uriașe pentru angajamentele luate în Uniunea Europeană și pe care nu și le-a respectat.

Fostul ministrul al Finanțelor a afirmat că guvernul Ponta a lăsat pe proces verbal guvernului Cioloș 11 miliarde de lei, însă din cauza unei colectări foarte proaste s-a ajuns la zero.

România a trecut pe deficit după cinci luni - 0,1% din PIB

Bugetul general consolidat a trecut pe deficit după primele cinci luni ale acestui an, execuția bugetară pentru perioada ianuarie - mai încheindu-se cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB, față de un excedent de 130 milioane de lei, respectiv 0,02% din PIB, după patru luni din 2016.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, în aceeași perioadă a anului trecut bugetul general consolidat consemna un excedent de 6,32 miliarde de lei, respectiv 0,89% din PIB.

Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 91,2 miliarde de lei, reprezentând 12% din PIB, au fost cu 2,1% mai mici în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close