Antena 3 CNN Economic Biz News Forumul FUTURALLIA, Olimpiada întâlnirilor B2B, se organizează anul acesta la Bucureşti

Forumul FUTURALLIA, Olimpiada întâlnirilor B2B, se organizează anul acesta la Bucureşti

Forumul FUTURALLIA, Olimpiada întâlnirilor B2B, se organizează anul acesta la Bucureşti
29 Apr 2015   •   15:54

România este gazda celei de-a 20-a ediţii a celui mai mare forum mondial de afaceri - Futurallia sau Olimpiada întâlnirilor business cu business. Până acum, şi-au anunţat prezenţa la Bucureşti peste 600 de companii, iar organizatorii spun că numărul tot mai mare de participanţi este o oportunitate fantastică pentru ţara noastră. "Vrem ca România să devină o platformă industrială care să poată concura cu China, ţinând cont de numărul important de societăţi străine care s-au înscris până la ora asta. Până acum avem înscrieri din 30 de tari, printre care Canada, Franţa, Spania, Quatar, Polonia, China sau Statele Unite ale Americii, iar domeniile de activitate sunt foarte multe", a declarat Ştefan Oprea, organizatorul Forumului Futurallia de la Bucureşti.


CUM SE DESFĂŞOARĂ?
Concret, în cadrul evenimentului care va avea loc la Romexpo, oamenii de afaceri vor avea oportunitatea a 16 întâlniri particulare cu companiile internaţionale de care sunt interesaţi. După înscriere, antreprenorii vor avea acces la baza de date a platformei Futurallia şi îşi vor putea alege partenerii de discuţie. Totul este programat de un soft, şi controlat în cel mai mic detaliu. Pentru antreprenorii români un mare avantaj al organizării la Bucureşti a forumului este acela că scutesc cheltuielile de deplasări în fiecare dintre ţările în care ar fi interesaţi să încheie parteneriate.
"În acest soft când te înscri îţi prezinţi societate şi activitatea pe care o desfăşori. Ca fost sportiv de performanţă, am spus întotdeauna că atunci când joci acasă e mult mai bine. Aşa este şi în cazul asta. Una este să te duci în Quatar şi să spui ce faci tu şi una e să vină în România compania de care eşti interesat. După întâlnirea de la forum îl poţi duce pe investitor să vadă business-ul tău", a mai spus Ştefan Oprea.

SPRIJIN DIN PARTEA AUTORITĂŢILOR
În sprijinul IMM-urilor româneşti a venit şi Guvernul României, care a decis să subvenţioneze o parte din taxa aferentă înscrierii la Futurallia. "Am trecut de la etapa de susţinere declarativă la una mult mai concretă. Urmare a discuţiilor cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi cu Cancelaria Prim-ministrului am reuşit să ne punem de acord şi să subvenţionăm 70% din costurile aferente participarii IMM-urilor la acest forum", a declarat Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri. Prin urmare, societăţile româneşti participante vor mai avea de plătit doar 200 de euro, în loc de 700, cât este valoarea integrală a taxei. Atenţie însă, subvenţia este acordată doar primelor 100 de firme înscrise. Un alt susţinător ferm al acestui forum este şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, care vede oportună expunerea firmelor româneşti în mediul de business internaţional. "Sunt convins că următoarea etapă firească în dezvoltarea business-ului românesc este constituita de consolidarea parteneriatelor de afaceri internaţionale şi creşterea prezenţei antreprenoriale româneşti pe pieţele externe", Vlad Dumitru, Secretar General Adjunct al CCIR.

CE SPUN PARTICIPANŢII
Unul dintre antreprenorii care s-au înscris deja este Claudia Petre, director în cadrul unei firme de consultanţă. Aceasta a participat şi la forumul de anul trecut organizat în Franţa, la Lyon, pentru că şi-a dorit extinderea activităţii companiei pe care o conduce. Şi a reuşit. Rezultatele pe care le-a obţinut s-au văzut în cifra de afaceri, care a crescut considerabil. "Sunt foarte multe întâlniri pe care le ai în cele 3 zile. În afara celor 16 întâlniri deja programate la care tu ştii deja profilul, ştii de ce vrei să te întâlneşti, ştii ce afacere vrei să faci, ai posibilitatea în cadrul serilor de networking sa interacţionezi cu foarte mulţi alţi investitori. Aş putea spune că 70% dintre contactele pe care le-am avut au fost un succes pentru noi", spune Claudia Petre. Ea are încredere că forumul organizat la Bucureşti anul acesta se va ridica la nivelul aşteptărilor. "Dacă de 20 de ani a fost organizat în diferite ţări, sunt sigură că acum în România va fi un succes şi ce mă face să îl recomand sunt întâlnirile deja programate cu societăţile din cadrul catalogului online din cadrul platformei Futurallia, seriozitatea organizatorilor, apoi, fiind un forum multisectorial, eu lucrând în domeniul prestări servicii către clienţi, îmi pot găsi clienţi şi viitori parteneri de afaceri din toate domeniile de activitate." Claudia Petre, participant Futurallia Bucureşti 2015.

În cadrul Futurallia vor fi organizate, de asemenea, şi standuri cu experţi internaţionali din domeniile financiar, bancar, contabili, transporturi, logistică, dar şi multe altele. Forumul Futurallia se va desfăşura în Bucureşti, la Romexpo, în perioada 10-12 iunie, iar înscrierile se mai pot face până pe 20 mai.

Mai multe detalii puteti afla aici.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close