Antena 3 CNN Economic Biz News Franţa va renunţa la taxa pe carbon, de teama unui dezavantaj concurenţial

Franţa va renunţa la taxa pe carbon, de teama unui dezavantaj concurenţial

Franţa va renunţa la taxa pe carbon, de teama unui dezavantaj concurenţial
Sursa foto: carbon
24 Mar 2010   •   10:58

Premierul francez Francois Fillon a sugerat că aşa numită taxă pe carbon, care era aşteptată pentru luna iulie, va fi abrogată din cauza presiunii nedrepte pe care ar aduce-o asupra companiilor franceze.
Aceasta nu va fi introdusă în iulie aşa cum este planificat "decât dacă nu există un acord european," arăta Fillon în faţa parlamentarilor.

"Deciziile pe care le luăm privind dezvoltarea de durată trebuie să fie mai bine coordonate cu statele europene pentru a nu adânci dezavantajele noastre concurenţiale cu Germania vecină," arăta şeful guvernului, citat de membri ai partidului care au participat la şedinţă.

Jean-Francois Cope, membru al partidului de guvernământ UMP, a confirmat pentru presa franceză că parlamentarii au fost de acord cu ideea premierului că taxa pe carbon ar trebui să fie la nivel european, nu doar în Franţa.

Cu toate aceasta, în loc de a folosi cuvântul abandona, presa a calificat pasul a fi unul de retragere, subliniind declaraţia lui Cope că impulsul Franţei pentru dezvoltare durabilă va continua.
Totuşi,secretatul general al UMP, Xavier Bertrand, a subliniat că este "complicat" să impui impozitul la graniţele europene .
Pe lângă plângerile companiilor franceze, a existat şi opoziţie din partea blocului la putere. Ministrul francez al Industriei, Christian Estrosi, declara luni că "nu se pune problema stabilirii unei taxe de carbon ce ar putea submina competivitatea" firmelor franceze.
De la începutul anului, preşedintele Sarkozy şi miniştrii săi au avut mai multe şedinţe pentru salvarea taxei, care este unul din stâlpii politicii fiscale şi de mediu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close