Antena 3 CNN Economic Biz News Gerard Verdebout, Veolia Energie România: importanța și impactul bonusului pentru unitățile de producție în cogenerare

Gerard Verdebout, Veolia Energie România: importanța și impactul bonusului pentru unitățile de producție în cogenerare

Gerard Verdebout, Veolia Energie România: importanța și impactul bonusului pentru unitățile de producție în cogenerare
30 Sep 2015   •   13:13

"Prezența Veolia Energie România forumurile pe teme energetice organizate de Intact Media Group este o constantă. Acest lucru se datorează mai ales preocupării companiei pentru serviciile de înaltă calitate și continuitate, prestate eficient și cu respect pentru dezvoltarea durabilă a mediului înconjurător.

În prima parte a forumului ”ENERGIA TERMICĂ: strategii pentru România”, dedicată situaţiei Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică în marile oraşe, reprezentantul Veolia Energie România – Directorul de Inovație și Dezvoltare, Gérard Verdebout, a pus accentul pe bonusul de cogenerare oferit pentru producerea de energie electrică de înaltă eficiență. Domnul Verdebout a exemplificat importanța și impactul bonusului pentru unitățile de producție în cogenerare, folosindu-se de studiul de caz al Turbinei pe Gaz, instalată în anul 2010 pe teritoriul centralei de la Brazi. Bilanțul primilor patru ani de la montarea turbinei pe gaz arată că eficiența centralei de producție a crescut cu 5%, procentul de producere în mod de cogenerare a cresut și el de la 81% la 93% în același interval, iar producția de energie electrică în cogenerare este recunoscută ca fiind de înaltă eficiență în proporție de 96,5%. Astfel, mecanismul bonusului de cogenerare valorizează eficiența instalației de producție și devine interesul operatorului să asigure o eficiență cât mai ridicată a tuturor echipamentelor de producție și a centralei în întregime.

Cu toate acestea, pentru a obține întreaga paletă de avantaje a acestor scheme de sprijin, este necesară definirea unei strategii pentru sistemele centralizate, pornind de la necesitatea urgentă a investițiilor pentru modernizarea rețelelor de transport și distribuție, pentru a le eficientiza. Un sistem eficient în integralitatea sa prezintă noi perspective pentru clienți și pentru operatorul serviciului.

”Cogenerarea este un sistem inteligent de producere a energiei electrice și termice cu randament global de peste 75%. Pierderile de energie scad considerabil, fiind nu mai mari de 15%-25%. Prin economiile de energie pe care această soluție le aduce și prin utilizarea prioritară a gazelor naturale și a energiilor regenerabile, cogenerarea contribuie la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin comparație, producția separată de electricitate și căldură are un randament de 55%”, a adăugat reprezentantul Veolia Energie România."

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close