Antena 3 CNN Economic Biz News INCOME: Drumuri vechi, datorii uriaşe

INCOME: Drumuri vechi, datorii uriaşe

INCOME: Drumuri vechi, datorii uriaşe
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iul 2014   •   13:44
CNADNR - Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi are pe mana anual circa 1,5 miliarde de Euro, iar in primul semestru al acestui an s-au facut deja plati de aproape 300 de milioane de Euro. 
 
Sumele sunt uriase si - sincer, daca te uiti putin in jur - n-ai spune ca se cheltuiesc banii astia, dat fiind faptul ca nu prea apare niciun petec nou de autostrada sau DN. Si atunci intrebarea logica e: pe ce se duc totusi acesti bani? 
 
Raspunsul e simplu: In mare parte pe arierate, adica pe datorii din trecut. CNADNR plateste din urma la greu, lucrari deja realizate dar neachitate pana in prezent. Si desigur mai sunt de achitat si niste contracte de consultanta si niste studii de fezabilitate. 
 
Pana sa terminam noi o retea decenta de autostrazi probabil ca acestea vor deveni inutile pentru ca se va face tranzitia catre masini volante, in 25-30 de ani urmand sa se circule mai mult prin aer decat pe sosele. 
 
Probabil ca CNADNR-ul anticipeaza aceasta dezvoltare a viitorului si nu se inghesuie sa faca sosele sau autostrazi noi. Si ne plangem ca autoritatile nu au spirit inovativ si anticipativ...
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close