Antena 3 CNN Economic Biz News Italia NU mai ia măsuri de austeritate. Vezi cum vrea Monti să menţină economia pe linia de plutire

Italia NU mai ia măsuri de austeritate. Vezi cum vrea Monti să menţină economia pe linia de plutire

Italia NU mai ia măsuri de austeritate. Vezi cum vrea Monti să menţină economia pe linia de plutire
Sursa foto: Foto: beatricebedeschi.wordpress.com
21 Feb 2012   •   07:37

Italia anunţă că nu va mai lua măsuri de austeritate, chiar dacă situaţia economică nu se imbunătăţeşte. Premierul italian, Mario Monti susţine că actualul buget prevede o serie de măsuri prudente de evitare a unei noi scăderi.

"Este nevoie de un nou buget dacă recesiunea continuă şi nu apare o îmbunătăţire economică? Răspunsul este nu, întrucât au fost deja incorporate măsuri prudente."

Monti a făcut această declaraţie la întâlnirea cu oamenii de afaceri italieni şi cu reprezentanţi ai comunităţii bancare la bursa de la Milano. Astfel liderul de la Roma a încheiat turneul capitalelor financiare, cărora le-a prezentat reforma guvernamentală din Italia.

Monti a fost extrem de activ în discuţiile cu investitorii internaţionali, încercând să îi convingă de eforturile italiene de a îşi pune în ordine situaţia fiscală. Această iniţiativă vine în ciuda retrogradării Italiei de către agenţiilor de rating şi de aşteptările de o scădere economică cu 1.5 procente în acest an.

Italia are nevoie să păstreze încrederea investitorilor pentru a putea refinanţa datoria uriaşă de 1.9 mii de miliarde. Guvern italian trebuie să plătească obligaţiuni în valoare de 80 de miliarde de euro între februarie şi aprilie.


×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close