Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul francez de Finanţe este cel mai bun din Uniunea Europeană

Ministrul francez de Finanţe este cel mai bun din Uniunea Europeană

Ministrul francez de Finanţe este cel mai bun din Uniunea Europeană
Sursa foto: franta
18 Noi 2009   •   13:51

Criza financiară globală a propulsat-o pe Christine Lagarde, membru al executivului francez, pe primul loc în topul celor mai buni miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană în 2009, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Topul întocmit de FT este la cea de-a patra ediţie şi a fost întocmit prin chestionarea mai multor specialişti din sectorul financiar european. Aceştia au încredere în măsurile luate de ministrul francez în privinţa reglementării internaţionale şi a viitorului pe care îl au băncile naţionale după încheierea recesiunii.

Cotidianulul crede că Lagarde a avut un rol însemnat în implementarea unor măsuri fiscale care au transofrmat economia franceză într-una dintre cele mai rezistente la criză din lumea industrializată.

Pe locul al doilea în topul FT se află Peer Steinbruck, ministrul german de Finanţe, urmat îndeaproape de Didier Reynders, membru în executivul Belgiei.

În clasamentul ziarului britanic se află reprezentanţi ai 19 state membre ale UE, cele mai mici opt economii ale Uniunii Europene, printre care se află şi România, nefiind luate în calcul.

FT a folosit păreri de la UniCredit, SEB, Allianz, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ING şi Consiliul de Analiză Economică din Paris.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta Christine Lagarde
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close