Antena 3 CNN Economic Biz News Papandreou, la summitul UE al Europei de Sud-Est: România este o poveste de succes

Papandreou, la summitul UE al Europei de Sud-Est: România este o poveste de succes

Papandreou, la summitul UE al Europei de Sud-Est: România este o poveste de succes
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Oct 2014   •   14:08

Cei mai importanţi oameni ai momentului din domenii cheie, precum politică şi economie, sunt în aceste zile la Bucureşti pentru a găsi calea spre ieşirea din criză.

Liderii europeni marcanţi au ţinut să sublinieze progresele vizibile, în comparaţie cu alte ţări, pe care România le-a făcut în ultimii ani.

"România este o poveste de succes. Avem rezultate vizibile în Romania, bravo Victor! Potrivit ultimelor cifre, România, în primele 3 luni, a avut cea mai rapidă creştere din UE. Îl felicit pe Ponta pentru activităţile sale, cel mai tânăr prim ministru al României. În curand, posibil cel mai tânăr preşedinte", a declarat fostul prim-ministru al Greciei George Papandreou.

Acest lucru, sunt de părere politicienii, trebuie să propulseze ţara noastră în rolul de conducător, în rândul ţărilor din regiune.

"În această noua situaţie, România poate şi trebuie să joace un nou rol. România trebuie să fie conştientă de potenţialul rolului conducător pe care poate să-l joace", a spus fostul premier italian, Enrico Letta.

Summitul UE al Europei de Sud-Est va continua şi în zilele următoare, iar printre teme se vor număra oportunităţile de dezvoltare a căilor ferate în Europa de Sud-Est, oportunităţile în domeniul IT şi de telecomunicaţii dar şi problema energetică a Uniunii.

×
Subiecte în articol: România Victor Ponta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close