Antena 3 CNN Economic Biz News PEDEAPSA pe care Rusia o dă Republicii Moldova. Ce vom găsi de acum în ROMÂNIA "datorită" lui Vladimir Putin

PEDEAPSA pe care Rusia o dă Republicii Moldova. Ce vom găsi de acum în ROMÂNIA "datorită" lui Vladimir Putin

PEDEAPSA pe care Rusia o dă Republicii Moldova. Ce vom găsi de acum în ROMÂNIA "datorită" lui Vladimir Putin
de O.P.    |    29 Iul 2014   •   09:44

Lucrurile se complică de la o zi la alta în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. În timp ce SUA şi aliaţii din Europa anunţă în stânga şi în dreapta că vor fi sancţiuni fără precedent pentru "Mama Rusie", Vladimir Putin sfidează pe toată lumea şi merge mai departe cu înarmarea rebelilor prorusi din estul Ucrainei.

Ba mai mult, la rândul său, Putin pedepseşte statele învecinate din cauza apropierii lor de UE şi depărtării de Rusia. Aşa se întâmplă şi în cazul Republicii Moldova, în dreptul căreia Putin a stabilit deja patru embargouri ce vizează exporturile către Rusia, acest lucru afectând puternic economia din ţara vecină nouă.

Astfel, Rusia a interzis importurile de vin, carne de porc, fructe şi conserve din fructe şi legume provenite din Republica Moldova.

Pentru a le oferi o mână de ajutor, comisarul Dacian Cioloş a anunţat că moldovenii şi-ar putea plasa produsele pe piaţa din Uniunea Europeană, începând de la 1 august.

„Sper ca şi aceste măsuri, pe care Comisia Europeană le ia în regim de urgenţă, să ajute economia Republicii Moldova, să sprijine producătorii din Moldova şi ca semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană să fie de bun augur şi din punct de vedere foarte practic cu impact pozitiv direct asupra economiei Republicii Moldova”, a declarat Dacian Cioloş.

Însă producătorii moldoveni încearcă o negociere cu comercianţi din România pentru a-şi vinde produsele pe piaţa de la noi.
“Piaţa românească este foarte promiţătoare pentru mere, iar în Ucraina ar fi mai bine să exportăm piersici şi struguri”, a declarat preşedintele Uniunii UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Astfel, în supermarketurile de la noi vom putea găsi produse venite de peste Prut, refuzate de Vladimir Putin.



×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close