Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul cauciucurilor de iarnă ar putea creşte. Producătorii, urmăriţi de Consiliul Concurenţei

Preţul cauciucurilor de iarnă ar putea creşte. Producătorii, urmăriţi de Consiliul Concurenţei

Preţul cauciucurilor de iarnă ar putea creşte. Producătorii, urmăriţi de Consiliul Concurenţei
10 Noi 2010   •   23:27

 Consiliul Concurenţei stă cu ochii pe producătorii de anvelope şi aşteaptă să vadă dacă aceştia se vor înţelege să crească preţul cauciucurilor de iarnă. Marţi, Compania de drumuri s-a întâlnit cu producătorii însă nu a reuşit să îi convingă să lase preţurile în pace. De afacere încearcă să profite şi cei care vând cauciucuri second hand sau reşapate.Zilele acestea la Consiliul Concurenţei s-a citit zilnic presa după ce au aflat că producătorii de cauciucuri au anunţat majorări cu până la 25%.

“Suntem suspicioşi când vedem anunţuri publice din partea unui agent economic sau a unei asociaţii de agenţi economici privind creşteri de preţuri. Aceasta ridică suspiciunea unui schimb de informaţii eventual a unei înţelegeri pentru a creşte în mod coordonat preţurile”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Până se lămureşte Consiliul, afacerile merg înainte. Iar obligativitatea echipării maşinilor cu cauciucuri de iarnă a înviorat şi piaţa second hand sau cea a cauciucurilor reşapate. Patronii încearcă să-şi vândă marfa cât mai bine folosindu-se de singurul lor argument: preţul mai mic.

Într-o astfel de fabrică de câteva zile se munceşte zi-lumină. Muncitorii refac cauciucuri uzate adunate de prin Germania, Italia sau Spania.

Cauciucurile uzate sunt mai întâi verificate pe interior. Pentru reşapat nu se califică decât carcasele care au cel mult cinci ani vechime. După verificare, sunt tăiate părţile tocite şi e aplicată soluţia de lipit. După ce cauciucul este măsurat i se aplică o nouă banda de rulare. Cauciucul gata preparat intră în presă la o temperatură de 150 de grade, unde este ţinut o jumătate de oră.

Atenţie, însă, aderenţa unui astfel de pneu este mai bună însă trebuie ştiut că pe dedesubt rămâne tot un cauciuc second hand.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close