Antena 3 CNN Economic Biz News Probe de scaun, radiografii toracice şi multe avize - condiţii pentru deschiderea unei afaceri online în Grecia

Probe de scaun, radiografii toracice şi multe avize - condiţii pentru deschiderea unei afaceri online în Grecia

Probe de scaun, radiografii toracice şi multe avize - condiţii pentru deschiderea unei afaceri online în Grecia
Sursa foto: Foto: webhostingsecretrevealed.com
24 Feb 2012   •   19:16

Un grup de tineri antreprenori eleni a avut nevoie de zece luni, nenumărate avize, radiografii toracice şi probe de scaun din partea tuturor acţionarilor companiei pentru a deschide un magazin online, informează ediţia online a cotidianului Katimerini. În schimb, antreprenorii au primit aprobarea pentru a vinde pe piaţa din SUA în numai 24 de ore.
   
"Majoritatea magazinelor online încep să funcţioneze după aprobarea drepturilor asupra brandului, întrucât perioada de avizare este atât de lungă din cauza birocraţiei încât este imposibil să susţii cheltuielile operaţionale, precum plata chiriei pentru sediul obligatoriu, fără să faci vânzări", a spus Fotis Antonopoulos, cofondator al Oliveshop.com, site care comercializează produse pe bază de ulei de măsline, precum cosmetice, mai ales în străinătate.
   
Antonopoulos şi partenerii acestuia au adunat avize de la Fisc, Camera de Industrie şi Comerţ din Atena, autorităţile pentru servicii publice, biroul de inspecţie sanitară, pompieri şi bănci.

Autorităţile sanitare le-au transmis că toţi acţionarii companiei vor trebui să pună la dispoziţie radiografii toracice şi incredibila cerere de a aduce probe de scaun.
   
După obţinerea aprobărilor, a apărut problema legată de confirmarea informaţiilor pentru clienţii care plătesc prin card. Discuţiile cu o bancă elenă au condus în final la cererea acesteia ca tot site-ul să fie în greacă, inclusiv numele produselor.
   
"Ne-au ignorat complet, oricât le explicam că produsele noastre sunt destinate pieţelor străine şi totul trebuie să fie scris şi în engleză", a spus Antonopoulos.
   
Într-un final, Antonopoulos şi partenerii săi au decis să folosească sisteme străine de transfer de bani, precum PayPal, şi să renunţe la banca elenă cu care negociau de trei luni.
   
În schimb, proprietarii Oliveshop.com au obţinut în numai 24 de ore aprobarea administraţiei pentru medicamente şi siguranţa alimentară din SUA (FDA), de care avea nevoie pentru a vinde pe piaţa americană.
   
"Am contactat FDA şi mi-au trimis un email cu instrucţiuni imediat. Am completat un formular online în cinci minute. Am primit aprobarea în 24 de ore de la depunerea cererii", a spus Antonopoulos.
   
Magazinul online funcţionează de cinci luni şi a primit comenzi din diverse ţări, între care Danemarca, Germania, Norvegia, Mongolia şi SUA. Compania îşi acoperă deja costurile operaţionale şi lucrează la extinderea site-ului cu două noi versiuni, în italiană şi germană.
   
Potrivit unor studii recente, valoarea comerţului online a crescut în Grecia anul trecut cu 30%, la 1,7 miliarde de euro.
  

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close