Antena 3 CNN Economic Biz News RCS&RDS se adâncește în datorii

RCS&RDS se adâncește în datorii

RCS&RDS se adâncește în datorii
07 Iul 2016   •   09:33

Și-a propus să construiască un imperiu şi a reuşit. Cu afaceri în telecomunicaţii, media şi energie, Zoltan Teszari este unul dintre cei mai bogaţi români. Nu acordă interviuri şi este foarte discret. Zol­tan Teszari se vede nevoit să apeleze la noi metode de a găsi surse de finanţare pentru a achita o parte din împrumuturile ajunse la scadenţă, scrie Capital

Pentru a susţine planurile de dezvoltare, nu este exclusă vânzarea unei participaţii din companie.

«Îmi doresc să transform RCS în cel mai important grup de comunicaţii din România“, mărturisea Zol­tan Teszari pentru revista Capital, în urmă cu 13 ani, cu ocazia lansării pe piaţa românească a primului clasament al celor mai bogaţi oameni de afaceri din România. Și atunci ca şi acum, patronul grupului RCS&RDS era mai degrabă preocupat de afaceri decât de bogăţia personală: „Cred că discuţiile despre avere sunt puţin hazardate“, le spunea Teszari colegilor de la Capital în 2003, an în care a apărut în topul milionarilor din România cu o avere de 80 de milioane de dolari. De atunci averea i-a crescut considerabil, odată cu punerea în practică a planurilor sale de dezvoltare a grupului pe care-l controlează.

Declaraţiile omului de afaceri pot fi numărate pe degete, la fel şi apariţiile lui în media. Imaginea publică este inexistentă. Celebrul om de afaceri bihorean nu a luat parte în ultimul an la nicio reuniune sau manifestare unde să fi fost prezentă şi presa. El este de altfel recunoscut pentru discreţia extremă, ultima sa apariţie publică cunoscută datând din 2002, când a participat la Gala Oskar Capital, unde a şi primit premiul „Speranţa anului“.
De atunci, cu excepţia unor fotografii realizate pe stradă de paparazzii de la Cancan, nu se mai ştie mai nimic despre proprietarul RCS&RDS. Un om de afaceri din Vestul ţării, care l-a întâlnit de mai multe ori în ultima vreme pe Teszari, cu ocazia unor evenimente sportive private, spune că discreţia şi modestia îl caracterizează pe milionar şi în spatele uşilor închise. „Neştiind cum arată, căci imaginea sa nu apare mai deloc în mass-media, n-aş fi bănuit niciodată cu cine am de-a face. Bine, ştiam că cel mai probabil e un businessman sau un manager, dar nici prin cap nu mi-ar fi trecut că el este deţinătorul uneia din cele mai mari şi cunoscute companii româneşti“, ne-a dezvăluit sursa noastră.

Continuarea, pe Capital.ro

×
Subiecte în articol: RCS&RDS
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close