Antena 3 CNN Economic Biz News "România trăieşte jos, la nevoile de bază. Trăieşte o mare nedreptate pe care şi-o face singură". Suntem ultimii în UE în clasamentul bunăstării

"România trăieşte jos, la nevoile de bază. Trăieşte o mare nedreptate pe care şi-o face singură". Suntem ultimii în UE în clasamentul bunăstării

"România trăieşte jos, la nevoile de bază. Trăieşte o mare nedreptate pe care şi-o face singură". Suntem ultimii în UE în clasamentul bunăstării
de O.P.    |    04 Iun 2013   •   06:13

 Românii au devenit mai cumpătaţi atunci când îşi fac cumpărăturile şi se gândesc cu mai multă atenţie acum unde şi cum  să-şi investească banii.

O spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, care nu poate înţelege cum România se află la coada clasamentului bunăstării din Uniunea Europeană, cu resursele şi inteligenţa românilor.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a jurnaliştilor de la Adevărul Live că ţara noastră trăieşte o mare nedreptate şi nu îşi poate explica  cum de România a ajuns pe locul 26 într-un clasament al bunăstării în Uniunea Europeană, cu atâtea resurse şi inteligenţă.

"Ţara întreagă trăieşte jos, la nevoile de bază, trăieşte o mare nedreptate pe care şi-o face singură. În UE, într-un clasament al bunăstării, din 27 de state, suntem pe locul 26, ultima este Bulgaria. Nu pot să înţeleg cum de noi, cu resursele noastre, cu inteligenţa noastră, să stăm pe locul 26 într-o Uniune Europeană cu 27 de ţări", a declarat consilierul Guvernatorului BNR.

Faptul că România este una dintre cele mai sărace ţări din Europa se reflectă şi puterea de cumpărare a românilor.Bani pe care îi câştigă un român pe lună sunt foarte bine calculaţi, iar cheluielile inutile au fost eliminate.

"Oamenii au devenit mai cumpătaţi. Consumul de carburanţi a scăzut în primele patru luni comparativ cu perioada similară din 2012. Se vede şi pe stradă, oamenii au devenit mai cumpătaţi. Când plouă mai iau maşina, în rest mai iau şi metroul. Şi mai este ceva, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. Românul se gândeşte de două ori înainte de a cumpăra ceva: dacă să cumpere un ziar sau o pâine. Dacă nu are bani, va cumpăra doar o pâine."

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care de la 1 iulie salariul minim brut va fi de 800 de lei, adică aproape 180 de euro.Cel mai mic salariu din Ununuena Europeană.

×
Subiecte în articol: cumparaturi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close