Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia împrumută Venezuela cu 2 miliarde dolari pentru tancuri şi rachete

Rusia împrumută Venezuela cu 2 miliarde dolari pentru tancuri şi rachete

Rusia împrumută Venezuela cu  2 miliarde dolari pentru  tancuri şi rachete
Sursa foto: hugo chavez
30 Sep 2009   •   10:41

Preşedintele Hugo Chavez a declarat că Rusia a fost de acord să împrumute Venezuela cu 2.2 miliarde dolari pentru a cumpăra arme de la Moscova, printre care şi 92 de tancuri şi rachete anti-aeriene.
Liderul venezuelean arăta că acordul, la care s-a ajuns în cadrul vizitei de la Moscova de săptămâna trecută, cuprinde şi sistemul avansat de rachete S300, capabil să doboare avioane de luptă şi rachete de croazieră.
"Trebuie să mulţumim guvernului rus, care a aprobat un împrumut de 2,2 miliarde dolari pentru cheltuieli militare," declara Chavez în cadrul showului său televizat.
Venezuela este mare exportator de petrol, dar veniturile sale au suferit în acest an din cauza preţului mic la ţiţei. Chavez declara că Venezuela are nevoie de împrumut pentru a evita reducerile din educaţie şi sănătate.
În ultimii ani, Venezuela a cumpărat arme în valoare de patru miliarde dolari de la Rusia, inclusiv 24 de avioane Suhoi.
Critcii susţin că Venezuela alimentează o cursă a înarmărilor în America latină, dar Chavez susţine că modernizează armata în scopuri defensive.
Venezuela este în conflict diplomatic cu Columbia deoarece acest stat permite accesul trupelor americane pe teritoriul său pentru a lupta cu traficul de droguri.
Chavez se teme că acestea ar putea declanşa un atac contra Venezuelei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela imprumut extern
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close