Antena 3 CNN Economic Biz News Salarii mărite pentru profesori din 2010. Vedeţi noua grilă

Salarii mărite pentru profesori din 2010. Vedeţi noua grilă

Salarii mărite pentru profesori din 2010. Vedeţi noua grilă
Sursa foto: salarii profesori
12 Iun 2009   •   17:53

Cadrele didactice vor avea salarii mai mari în următorii trei ani decât în prezent, potrivit legii salarizării unice. Cei mai favorizaţi sunt profesorii debutanţi, ale căror venituri se vor dubla sau chiar tripla.

Un profesor universitar cu 40 de ani vechime va putea ajunge la un salariu de 7.800 lei, un conferenţiar la 6.000 lei, iar un asistent universitar la 4.500 de lei.

Cadrele preuniversitare cu studii medii, precum învăţătorii sau educatorii debutanţi ajung la 2.100 de lei. Aproape dublu faţă de cât câştigă în prezent.

De asemenea, un profesor cu gradul unu va fi retribuit cu minim 2.600 de lei. În funcţie de vechime, el poate ajunge la un venit de 5.500 lei. Profesorii cu gradul doi vor fi plătiţi cu minim 2.140 de lei, iar cei cu o vechime de peste 40 de ani, pot câştiga 4.500 de lei.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu este sceptică în ceea ce priveşte fondurile pentru aceste salarii şi precizează că legea mai poate fi modificată, pentru că nu trecut încă de guvern.

Nici sindicaliştii nu cred că vor primi prea curând salariile mărite, aşa cum sunt prevăzute în grila legii de salarizare unică.

Legea salarizării unice îşi va produce efecte din 2010, dar până la aplicarea în toate sectoarele în care lucrează bugetarii, vor trece trei ani.

Antena3

×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close