Antena 3 CNN Economic Biz News Statul plăteşte 100 milioane de euro, ca dobândă şi comisioane, pentru împrumutul de la bănci private

Statul plăteşte 100 milioane de euro, ca dobândă şi comisioane, pentru împrumutul de la bănci private

Statul plăteşte 100 milioane de euro, ca dobândă şi comisioane, pentru împrumutul de la bănci private
Sursa foto: autostrada
18 Noi 2009   •   23:39

Promisele investiţii în infrastructură lansate de guvernul Boc vin cu costuri mari. După împrumuturile de la FMI, guvernul a angajat o linie de credi şi la bănci. Astfel, în această situaţie, Compania de Autostrăzi va plăti 100 milioane de euro sub formă de dobânzi şi comisioane la împrumutul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCR şi BRD-Groupe Societe Generale.
Dobânda la împrumut se ridică la aproape 8% în euro, la care se adaugă comisioane, şi dobânzi neîncasate din garanţia bancară de 20 de milioane de euro depusă de CNADNR.
Dobânda pentru acest împrumut se ridică la 53 milioane de euro. Gardianul scrie că din suma împrumutată, 50 de milioane de euro vor pleca spre fima lui Dorinel Umbrarescu, UMB Spedition, care deţine o treime din lucrările de reparaţii, întreţinere şi deszăpezire a drumurilor naţionale. În plus, CNADNR va refnanţa un credit de 50 milioane de euro de la BCR.
Publicaţia citată notează că a trecut mai bine de o lună de la semnarea contractului de împrumut dintre CNADNR şi BCR-BRD, dar nu a fost retras nici un euro din conturile celor două banci. Oricum, creditul trebuie luat până la finele anului, în timp ce în perioada 1 februarie 2010 - 1 aprilie 2011, CNADNR va plăti 1,1 milioane de euro lunar, reprezentând numai dobânzile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close