Antena 3 CNN Economic Biz News Vestea care va destabiliza pieţele financiare. Standard & Poor's ar putea să scadă ratingul de ţară al Franţei

Vestea care va destabiliza pieţele financiare. Standard & Poor's ar putea să scadă ratingul de ţară al Franţei

Vestea care va destabiliza pieţele financiare. Standard & Poor's ar putea să scadă ratingul de ţară al Franţei
Sursa foto: Foto: libcom.org
19 Dec 2011   •   07:38

Noi motive de îngrijorare pe pieţele financiare din întreaga lume din cauza posibilităţii că agenţia Standard & Poor's să scădă ratingul de ţară al Franţei în următoarele zile. Vestea vine la puţin timp după ce agenţia Fitch a pus economia din Hexagon sub monitorzare negativă.

Cu numai o săptămână înainte de Crăciun, o nouă informaţie ameninţă să distrugă fragilul echilibru financiar stabilit în urmă cu două săptămâni la summitul Uniunii Europene. Posibilitatea ca  Standard & Poor's să retrogradeze ratingul de ţară al Franţei, cea de-a doua economie a zonei euro, aduce din nou în discuţie supravieţuirea monedei unice.

Veştile proaste pentru Europa au venit încă de la mijlocul săptămânii trecute, atunci când agenţia Fitch a anunţat că a revizuit în scădere perspectiva  asupra economiei din Hexagon ca urmare a riscului sporit reprezentat de datoriile guvernamentale.

În plus,  pe lista neagră a celor de la Fitch se mai află alte ţări precum Belgia, Spaina, Slovenia, Italia, Irlanda şi Cipru. Decizia oficialilor agenţiei vine ca urmare a lipsei de încredere în ceea ce priveşte măsurile luate de liderii europeni la ultimul summit al Uniunii. 

Între timp, statele membre al Uniunii Europene, mai puţin Marea Britanie, au demarat deja lucrările la un tratat, destinat salvării euro, care să înăsprească regulile în ceea ce priveşte împrumuturile şi bugetul. Cu toate acestea, specialiştii sunt sceptici că rezultatul va fi unul pozitiv.


×
Subiecte în articol: Franta Standard & Poor's Fitch
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close