Antena 3 CNN Economic BNR, război cu Guvernul pe tema creșterii economice

BNR, război cu Guvernul pe tema creșterii economice

BNR, război cu Guvernul pe tema creșterii economice
16 Aug 2017   •   16:51

Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% faţă de prima parte a anului şi cu 5,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. BNR, însă, pare a fi în război cu Guvernul.
Consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu, spune că nu e cazul să ne îmbătăm cu apă rece.

„Cumpărăm, cumpărăm, dar nu am reuşit să consolidăm creşterea economică prin sustenabilitate. Nu avem investiţii PIB-ul din ţara noastră nu este producător de prosperitate. Cererea de consum şi cererea de investiţii trebuie să se bazeze pe o ofertă internă. Importăm prea mult”, a declarat Vasilescu.

Premierul Mihai Tudose reacţionează după ce Institutul Naţional de Statistică a anunţat că produsul intern brut a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an. Prim-ministrul susţine că această creştere este una solidă, care confirmă trendul pozitiv în care se situează România.

„Este o creștere economică solidă, care provine din mărirea puternică a producției industriale cu 8% și din servicii. O contribuție însemnată vine și din sectoarele cu valoare adăugată medie și mare, precum high tech. Mai mult, în primele şapte luni ale acestui an, nivelul mediu al încrederii în economie a fost de 105,1 puncte, în creştere semnificativă faţă de 103,2 puncte, în perioada corespunzătoare din anul 2016. Sunt rezultate bune, care confirmă că România se află pe un trend pozitiv, pe care vrem să-l menținem”, a scris Tudose pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close