Antena 3 CNN Economic BNS: Pensionarii cu venituri mici și familiile monoparentale vor plăti mai mulți bani, de la 1 ianuarie 2018

BNS: Pensionarii cu venituri mici și familiile monoparentale vor plăti mai mulți bani, de la 1 ianuarie 2018

BNS: Pensionarii cu venituri mici și familiile monoparentale vor plăti mai mulți bani, de la 1 ianuarie 2018
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    15 Mai 2017   •   18:22

Există două categorii de familii care vor plăti mai mulți bani, după noua grilă de impozitare, susține preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, care spune că a avut acces ”la unele informații pe care Ministerul de Finanțe nu le-a negat”.

Este vorba despre pensionarii cu venituri mici și depre familiile monoparentale, care vor fi păgubite de impozitul global, după cum a spus Dumitru Costin, luni, la Antena 3.

”Majoritatea cetățenilor vor avea de câștigat, vor plăti mai puține impozite, vor rămâne cu mai mult net, însă există două categorii de familii care vor plăti mai mulți bani pe noul sistem.

Spre exemplu, o familie formată din doi pensionari, unde fiecare pensie e mai mică de 2.000 de lei. La un venit cumulat pe familie de 3.500 e lei, azi nu se plătește nimic. De la 1 ianuarie 2018, vor plăti 600 de lei. Deci, 50 de lei pe lună”, a spus preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

De asemenea, de noul impozit ar fi afectate și familiile monoparentale, mai susține Costin.

”Apoi, sunt familiile monoparentale. Când părintele singur are în grijă un copil și se află în concediu maternal, din nou, e vorba de pierderi de venit”, a mai spus șeful BNS.

În sprijunul afirmațiile sale, sindicalistul spune că ”Am avut acces la informații pe care MInisterul de Finanțe nu le-a negat”, a punctat Dumitru Constin.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close