Antena 3 CNN Economic Biz News Business China vrea să producă 20% din energie din surse regenerabile, până în 2020

China vrea să producă 20% din energie din surse regenerabile, până în 2020

China vrea să producă 20% din energie din surse regenerabile, până în 2020
Sursa foto: energie eoliana
10 Iun 2009   •   16:24

China intenţionează să crească considerabil procentul de energie eoliană sau solară în următorul deceniu şi crede că poate egala Europa până în 2020 pentru a produce o cincime din nevoile sale energetice din surse regenerabile.

Zhang Xiaoqiang, vicepreşedinte al comisiei naţionale de dezvoltare şi reformă, a declarat că Beijing va depăşi cu uşurinţă obiectivele pentru 2020 şi acum are unele de trei ori mai mari.

În actualul plan de dezvoltare, scopul este de avea 30 gigawatt în energie eoliană. Zhang declara că noul obiectic ar putea fi 100GW până în 2020.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, puterea totală instalată pentru energie solară ar putea fi de trei ori ţinta iniţială [3GW] . China generează doar 120 megawatt din electricitatea sa din energie solară.
Oficialul chinez declara că se poate depăşi obiectivul de dezvoltare al energiei eoliene fixat la 15 procente şi se poate ajunge la a livra 20% din necesarul de energie din surse regenerabile.
Pentru aceasta, o parte importantă din pachetul de 590 miliarde dolari pentru stimularea economie va fi direcţionată pentru investiţii în acest sens. Peste 30 de miliarde vor fi cheltuiţi pentru proiecte de mediu şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Vor mai fi acordaţi bani şi pentru extinderea încălzirii prin sisteme solare. Acum China deja este lider mondial cu 130 milioane mp instalaţi.

David Sandalow, vicesecretarul american pentru Energie, declara că o continuare a activităţii actuale în China va rezulta în o creştere a temperaturii cu 2.7C, chiar dacă emisiile de gaz sunt reduse cu 80%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close