Antena 3 CNN Economic Companii AMENDĂ-RECORD pentru o companie acuzată de corupţie

AMENDĂ-RECORD pentru o companie acuzată de corupţie

AMENDĂ-RECORD pentru o companie acuzată de corupţie
Sursa foto: Foto: www.timothytiah.com
de M.Z.    |    22 Dec 2014   •   23:53

Autorităţile americane au anunţat luni o amendă-record de 772,29 de milioane de dolari în cazul grupului energetic francez Alstom, acuzat de corupţie în mai multe ţări, printre care Indonezia, Arabia Saudită sau Egipt, informează AFP, potrivit Agerpres.

Astfel se deschide calea pentru cumpărarea cu 12,4 miliarde de euro, de către grupul american General Electric (GE), a activităţilor din energie ale Alstom, afacere convenită în luna iunie.

Săptămâna trecută, CEO-ul grupului francez Patrick Kron a indicat că Alstom îşi va asuma în întregime amendă şi nu o va transfera GE, chiar dacă filialele energetice - Alstom Power, Alstom Grid - au fost implicate în dosar de SUA.

Decizia ar urma să aibă un impact negativ asupra fabricantului de trenuri de mare viteză, a adăugat Kron.

Penalitatea financiară de 772 milioane de dolari este cea mai mare aplicată vreodată în cadrul legii americane privind practicile de corupţie în străinătate, anunţă luni într-un comunicat Ministerul american al Justiţiei.

Alstom a recunoscut că unii dintre responsabilii şi angajaţii săi au dat mită unor oficiali din Indonezia, Egipt, Arabia Saudită, Bahamas şi Taiwan pentru a obţine contracte.

Acordul amiabil poartă numele de "deferred prosecution agreement" şi prevede că firma recunoaşte o parte din faptele de care este acuzată şi se angajează să nu mai comită infracţiuni similare. În schimb, autorităţile renunţă la urmărirea în penal în acest dosar.

×
Subiecte în articol: amenda coruptie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close