Antena 3 CNN Economic Companii Coca-Cola, în cădere. Moody's a retrogradat ratingul companiei de la A3 la Baa1

Coca-Cola, în cădere. Moody's a retrogradat ratingul companiei de la A3 la Baa1

Coca-Cola, în cădere. Moody's a retrogradat ratingul companiei de la A3 la Baa1
de M.Z.    |    15 Iun 2012   •   23:10

Moody's a retrogradat de la "A3" la "Baa1" ratingul îmbuteliatorului elen Coca-Cola Hellenic (CCH), al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, iar perspectiva rămâne negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

"Acţiunea de astăzi a fost determinată de slăbirea profilului de creditare al Coca-Cola Hellenic şi al estimărilor noastre că actualul mediu macroeconomic şi perspectiva consumului în Europa va rămâne sub presiune în următoarele trimestre", a declarat analistul Moody's, Yasmina Serghini-Douvin, potrivit Agerpres.

Declinul vânzărilor pe multe din pieţele europene ale Coca-Cola Hellenic a dus la o profitabilitate mai scăzută şi un profil de creditare care a poziţionat compania sub competitorii săi, apreciază Moody's.

Agenţia este îngrijorată de potenţialele repercusiuni în urma turbulenţelor din Grecia, unde se află sediul Coca-Cola Hellenic, mai ales dacă Grecia ar părăsi zona euro, şi de impactul acestei evoluţii asupra calităţii creditelor Coca-Cola Hellenic.

Agenţia avertizează că Coca-Cola Hellenic are o expunere mai ridicată la sudul Europei decât alte companii importante de îmbuteliere, ceea ce face grupul din Grecia mai vulnerabil la aceste economii slăbite, afectând profitabilitatea Coca-Cola Hellenic.

Anul trecut Moody's a anunţat că ratingul Coca-Cola Hellenic nu va fi afectat de scăderea credibilităţii Greciei.

În februarie, Coca-Cola Hellenic a anunţat că va opri producţia la două din cele cinci facilităţi pe care le are în Grecia, în cadrul unui program de reducere a costurilor pentru a face faţă recesiunii prelungite din Grecia.

Anul trecut profitul net al Coca-Cola Hellenic a scăzut cu 27% până la 330 milioane euro, în timp ce volumul vânzărilor a scăzut cu un 1% până la două miliarde de navete.

Coca-Cola HBC, al doilea mare îmbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, deţine în Romania patru fabrici, la Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.


×
Subiecte în articol: Coca-Cola scadere rating Moody's
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close