Antena 3 CNN Actualitate Cosmote a cumpărat Zapp România cu 207 mil. euro

Cosmote a cumpărat Zapp România cu 207 mil. euro

Cosmote a cumpărat Zapp România cu 207 mil. euro
Sursa foto: cosmote
01 Iul 2009   •   08:59

Cosmote a semnat, marţi, un acord pentru achiziţia Telemobil, operatorul reţelei Zapp, care deţine o licenţă 3G, tranzacţia presupunând plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către compania elenă a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro, potrivit Mediafax.

"Saudi Oger Ltd. a anunţat azi semnarea unui Acord de Vânzare - Cumpărare (Sales and Purchase Agreement) a 100% din Telemobil S.A., operatorul reţelei Zapp România, către Cosmote Mobile Telecommunications SA Group, pentru o sumă totală de 207 de milioane euro. Această sumă se divide în aproximativ 61 de milioane Euro reprezentând valoarea capitalului, restul de 146 de milioane euro reprezentând debite şi alte obligaţii, în marea lor majoritate provenite din derularea reţelei 3G şi extinderea reţelei CDMA", potrivit comunicatului companiei.

Acordul a fost semnat la Bucureşti între directorul general al Cosmote, Michael Tsamaz, şi Nadim Akkawi, directorul financiar al grupului Oger, proprietraul Telemobil.

"Înţelegerea semnată marţi marchează un nou ciclu de creştere şi extindere a bazei de clienţi pentru Cosmote România, întrucât licenţele 3G şi CDMA, respectiv infrastructura Zapp vor permite companiei să ofere servicii de date şi voce de ultimă generaţie în România. Pe una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi la doar trei ani şi jumătate de la înfiinţare, parcursul Cosmote arată că se află în poziţia de a beneficia din plin de noua investiţie", a declarat Tsamaz.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close