Antena 3 CNN Economic Companii Ford renunţă la aproximativ 20% dintre angajaţi de la Craiova

Ford renunţă la aproximativ 20% dintre angajaţi de la Craiova

Ford renunţă la aproximativ 20% dintre angajaţi de la Craiova
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Noi 2014   •   13:40
Constructorul american Ford va renunţa la 680 de angajaţi de la Craiova, din totalul de aproximativ 3.200 de angajaţi ai uzinei, şi lansează în acest scop un program de încetare voluntară a contractelor individuale de muncă, urmând să efectueze concedieri în lipsa înscrierilor.
"În timp ce B-Max continuă să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale segmentul B-MAV, piaţa auto din Europa rămâne la un nivel scăzut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoită anul acesta să-şi întrerupă producţia pentru un număr semnificativ de zile, atât în secţia de asamblare vehicule cât şi în cea de producţie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuala a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă", a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.
În acest sens, Ford România implementează un program de încetare voluntară a contractelor individuale de muncă, vizând aproximativ 680 de angajaţi din cadrul uzinei.
 

×
Subiecte în articol: Ford uzina Craiova angajati demisii program
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close