Antena 3 CNN Economic Companii Gigantul auto care deschide o linie de producție în România. Nemții au investit deja 36 de milioane de euro

Gigantul auto care deschide o linie de producție în România. Nemții au investit deja 36 de milioane de euro

Gigantul auto care deschide o linie de producție în România. Nemții au investit deja 36 de milioane de euro
Sursa foto: Foto:wikimedia.org
24 Mar 2017   •   16:15

Compania Star Transmission, filiala a grupului Daimler, a anunțat deschiderea unei noi unitați de producție la Cugir, în județul Alba, aceasta fiind o investiție de 36 de milioane de euro prin care au fost create 200 de locuri de muncă, scrie incont.ro.

Potrivit unui comunicat al companiei, în noua hala de la Cugir, Star Transmission a inceput productia in serie a patru modele diferite de roti planetare pentru cutia in noua trepte de viteza 9G-Tronic.

Aceasta din urma se produce tot in Romania, la Sebes, unde concernul german a finalizat, la inceputul lui 2016, o investitie masiva menita sa sustina reteaua globala de productie Daimler, cifrata la 300 de milioane de euro si oferind oportunitati de lucru pentru 500 de noi angajati.

Potrivit oficialilor Daimler in Romania, in cadrul strategiei de crestere sustenabila a Grupului, investitiile finalizate in acest an la Cugir au vizat si calificarea personalului in fabricile din Germania, dar si implementarea de tehnologii de ultima generatie. Un exemplu e aparatura care monitorizeaza zgomotul produs de roata planetara in cutia de viteza. Investitia actuala de la Cugir presupune o crestere in mai multe etape a capacitatii de productie a rotilor planetare.

 

×
Subiecte în articol: Daimler
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close