Antena 3 CNN Economic Companii Grupul Orange va achiziționa un mare operator de telefonie mobilă

Grupul Orange va achiziționa un mare operator de telefonie mobilă

Grupul Orange va achiziționa un mare operator de telefonie mobilă
Sursa foto: Foto: Facebook - Orange Romania
12 Ian 2016   •   14:37

Grupul francez Orange a anunțat marți că a ajuns la un acord privind achiziționarea integrală a Cellcom, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Liberia, valoarea tranzacției nefiind dată publicității, transmit AFP, MarketWatch și Bloomberg.

Achiziția va permite Orange să-și întărească poziția pe piața din Africa, care reprezintă o prioritate strategică a grupului', se arată în comunicatul celei mai mari companii de telefonie din Franța. Piața telecomunicațiilor din Liberia are potențial de creștere, două treimi din populație deține un telefon mobil, o rată mai scăzută decât în alte state africane. Având deja un număr ridicat de clienți, 'Cellcom are un potențial de creștere semnificativ în următorii ani', susține Orange.

Tot marți, directorul general Stephane Richard a afirmat că Orange va renunța la achiziționarea diviziei de telecomunicații a conglomeratului francez Bouygues SA, dacă operațiunea va fi prea dificil de îndeplinit. Șeful Orange a explicat că în acest moment evaluează dacă un potențial acord cu Bouygues va crea valoare pentru Orange și va afecta locurile de muncă.

La Bursa de la Paris, acțiunile Orange au urcat marți cu 3,5%, la 15,72 euro, în timp ce titlurile Bouygues au crescut cu 0,7%, la 35,71 euro.

Și ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, declara săptămâna trecută că statul francez intenționează să rămână un acționar important la Orange și va evalua proiectul fuziunii dintre Orange și Bouygues Telecom în funcție de criterii precum investițiile, locurile de muncă și protejarea consumatorilor.

Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, și Bouygues Telecom, numărul trei, au confirmat în mod oficial luna aceasta că poartă discuții în vederea unei fuziuni. Potrivit unor informații publicate anterior în presă, Orange vrea să preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro în numerar și acțiuni. Bouygues Telecom ar urma să dețină o participație de 15% la noua entitate rezultată în urma fuziunii, în timp ce participația satului francez la Orange se va reduce de la 23% până la sub 20%.

Dacă negocierile în vederea unei fuziuni dintre Orange și Bouygues Telecom se vor concretiza, numărul jucătorilor de pe piața franceză de telecomunicații se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile. Însă reușita unei eventuale fuziuni depinde de obținerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenței din Franța și Bruxelles. Orange ar putea fi obligat să vândă active în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, și de asemenea să se angajeze să limiteze consecințele sociale pentru angajații Bouygues Telecom.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de țări, are 247 de milioane de clienți, dintre care 185 de milioane abonați la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro și avea 155.000 de angajați la nivel mondial. Orange este lider de piață în România, cu 10,205 milioane de clienți și venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.

×
Subiecte în articol: orange
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close