Antena 3 CNN Economic Companii INCOME: Procurorii DNA au luat urma CNADNR

INCOME: Procurorii DNA au luat urma CNADNR

INCOME: Procurorii DNA au luat urma CNADNR
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Dec 2014   •   13:38

Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad care are 22 de kilometri, ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare, în condiţiile în care lucrările au fost finalizate şi mai trebuie realizate doar ;anturi, garduri sau poduri, spun reprezentanţii constructorului. Sperăm să nu se întâmple cum s-a întamplat pe porţiunea Sibiu-Orăştie, inaugurată în campanie electorală, care s-a fisurat la câteva zile după.

Acum  .. ştim că avem probleme la capitolul drumuri, dar au apărut unele şi pentru Compania de Drumuri. Mascaţii au descins ieri în zeci de locaţii şi au ridicat documente într-o anchetă care vizează fapte de corupţie. Mai exact, contracte atribuite preferenţial sau pe criterii politice.

Procuroii DNA au dat buzna în 30 de locaţii din Capitală şi alte 6 judeţe la sedii ale Companiei nationale de Drumuri, la Direcţii de Drumuri si Poduri, precum şi la sediile mai multor firme.

Ancheta vizează persoane care în perioada 2008-2014 ar fi comis fapte de corupţie. Anchetatorii au informaţii că, în ultimii 7 ani, CNADNR a dat contracte cu dedicatie unor apropiaţi ai şefilor din instituţie. Contractele ar viza reparaţiile unor utilaje ale Companiei de Drumuri şi ar fi fost atribuite preferenţial şi chiar pe criterii politice.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente de la Companie, dar şi de la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri.  Prejudiciul din acest dosar nu a fost făcut public pînă acum.

×
Subiecte în articol: Adrian Maniutiu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close