Antena 3 CNN Economic Companii (P) ASTRA Vagoane Călători

(P) ASTRA Vagoane Călători

(P) ASTRA Vagoane Călători
20 Iun 2014   •   17:42

ASTRA Vagoane Călători S.A. a fost înfiinţată în Arad în anul 1891 de către industriaşul austriac Johann Weitzer, şi are o activitate neîntreruptă în domeniul construcţiei de material rulant. În anul 2000 ASTRA devine o societate pe acţiuni 100% privată, al cărei acţionar majoritar este TRISTAR, o firmă expert în management comercial şi financiar. Din anul 2002, ASTRA Vagoane Călători este nucleul unui grup de firme care include pe lângă cele 3 sectoare de producţie, două din Arad –Sectorul 1 unde se produc vagoanele de călători şi Sectorul 2 unde se produc tramvaiele Imperio cu ecartament metric şi unul în Bucureşti unde se produc tramvaiele Imperio cu ecartament standard, firmele IRV SIRV Titu, Marmura Service, TRISTAR, ASTRA Vest, ARCONS Security, TREND-INVEST, iar începând cu anul 2009 o componentă financiară reprezentată de Banca Comercială FEROVIARA cu sediul central în Bucureşti şi cu filiale în toată ţara, şi o componentă media reprezentată de canalul de televiziune cu acoperire regională WEST TV REGIONAL.

Cu o experienţă de peste 120 de ani, la ora actuală ASTRA produce familia de vagoane AVA200 de tip Z UIC pentru viteze de 200 km/h, echipate cu boghiuri Y32R. Vagoanele AVA200 satisfac toate dezideratele fişelor UIC 567-2 şi standardelor europene actuale, şi sunt destinate liniilor principale şi traficului internaţional. Vagoanele AVA200 sunt dotate cu instalaţii de aer condiţionat, toalete cu vacuum, sistem de sonorizare, tablou electric cu diagnoză, prize electrice, sistem de informare pasageri, sistem video de supraveghere şi WLAN Internet, bus de tren cu GPS. Principalele tipuri de vagoane AVA200 sunt: EXPRESS cl 1a, cl 2a şi PMR, Restaurant şi Dormitor WLAB.

Pe lângă vagoanele AVA200, s-a dezvoltat familia de vagoane InterRegio, destinate traficului local şi regional, în scopul modernizării parcului de vagoane îmbătrânit, cu asigurarea condiţiilor moderne de confort şi siguranţă în trafic, precum şi a reglementărilor fişelor şi standardelor europene actuale, la un preţ foarte competitiv.

Anul 2010 marchează reintrarea ASTRA Vagoane Călători în domeniul transportului feroviar urban prin demararea proiectului tramvaiului Imperio în colaborare cu firma SIEMENS de la care s-a achiziţionat licenţa de fabricaţie şi care furnizează echipamentul de tracţiune. Tramvaiul Imperio este un tramvai cu podea joasă 100%, care îndeplineşte toate cerinţele unui transport urban modern. În anul 2011 tramvaiul Imperio a fost omologat cu Autoritatea Feroviară Română AFER şi certificat pentru circulaţie pentru ecartament normal şi metric.
Pe lângă fabricaţia de material rulant, ASTRA produce o gamă largă de componente: carcase, boghiuri, uşi, ferestre, climă, tablouri electrice. Pentru toată gama ASTRA asigură service, garanţie şi postgaranţie şi efectuează mentenanţă periodică.

Activităţile de proiectare, inginerie şi elaborarea de noi soluţii şi proiecte la cheie se efectuează în propriul centru de cercetare-dezvoltare. Asigurarea calităţii se desfăşoară în ASTRA într-un sistem integrat de management al calităţii. ASTRA este certificată conform sistemului de management al calităţii IRIS specific pentru material rulant, sistemului de management al calităţii ISO 9001:2008, sistemului de management al mediului ISO 14001:2005 şi de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale OHSAS 18001:2004. Certificările de sudură sunt conforme cu standardele DIN EN 15085-2 şi EN ISO 3843-2.

Strategia de dezvoltare a ASTRA include dezvoltarea de tipuri moderne de material rulant. În acest sens ASTRA a demarat fabricaţia propriei game de trenuri electrice EMU, destinate pieţei interne şi internaţionale.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close