Antena 3 CNN Economic Companii (P) Riscurile la care te expui când comercializezi sau utilizezi produse nepatentate

(P) Riscurile la care te expui când comercializezi sau utilizezi produse nepatentate

(P) Riscurile la care te expui când comercializezi sau utilizezi produse nepatentate
24 Mar 2015   •   10:52

In toate domeniile, dreptul de proprietate intelectuala si brevetele de inventie , patentele, sunt utilizate si de catre terti doar baza unor dispozitii si reguli foarte bine definite.

In materie de consumabile, marii producatori au inceput deja o “vanatoare” impotriva celor care utilizeaza si comercializeaza copiile fidele ale produselor pe care acestia (producatorii) le-au patentat.

Cazuri concrete de tragere la raspundere se desfasoara (unele sunt deja finalizate) in Europa, unde Canon si Samsung au inaintat procese in Franta, Uk, Olanda, Germania, Rusia, etc , acuzand diverse companii ca au vandut / folosit cartuse ce le copiau patentele. Daunele solicitate sunt de ordinul a milioane de euro.

Si in Romania, producatorii de consumabile au demarat inregistrarea brevetelor. Comercializarea si utilizarea cartuselor “clona” va atrage dupa sine consecinte grave asupra tuturor fimelor implicate, legea sanctionand aspru abaterile in acest domeniu. Exemplu: daca esti un distribuitor/consumator de consumabile si folosesti produse ce nu sunt certificate, risti sa fii parte integranta intr-un proces in care argumentul “nu am stiut” nu te apara! Actionarea companiilor in instanta nu se face dupa marimea acestora ci prin diverse criterii.

Chiar daca firma ta nu este vizata si actionata in justitie, dar comercializezi pe piata produse care fac parte dintr-un proces, indirect si imaginea ta ca distribuitor a acestor produse va fi afectata. Clientii tai vor pune sub semnul indoielii legalitatea vanzarii si va subrezi increderea in compania ta si in produsele/solutiile oferite.

Pentru a preintampina astfel de situatii, SKYPRINT s-a asigurat ca toate produsele pe care le comercializeaza sunt 100% sigure, fiind produse originale NON-OEM.
Solutia SKYPRINT ofera calitate si siguranta tuturor partenerilor sai. Pentru mai multe detalii puteti contacta oricand departamentul de vanzari http://www.skyprint.ro/contact .

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close